Energie vergelijken voor de allerlaagste prijs

Energieleveranciers met en zonder waarborgsom

100 euroSteeds vaker komt het voor dat huishoudens en bedrijven worden afgesloten van gas en elektriciteit omdat ze hun energierekening niet meer kunnen betalen of hun betalingsregeling niet kunnen nakomen.

Bent u afgesloten of dreigt u afgesloten te worden door uw energieleverancier? Dan is het verstandig om direct contact op te nemen. Zo voorkomt u verhogingen en extra administratiekosten of erger nog incassokosten. Lukt dat niet omdat uw energieleverancier niet wil meewerken of zelfs helemaal niet reageert, dan is overstappen naar een andere energieleverancier de enige optie.

Spoedaanvraag

Om ervoor te zorgen dat u energie blijft krijgen kunt u een spoedaanvraag doen. Een spoedaanvraag indienen kan wel bij de meeste energieleveranciers. Alleen bij de Nederlandse Energie Maatschappij is het niet mogelijk om een spoedaanvraag te doen. Maar dan nog is het moeilijk om u aan te melden bij een energieleverancier. Dit ivm met de te betalen waarborgsom. De waarborgsom wordt door de leveranciers gebruikt om wanbetalers buiten de deur te houden.

Waarborgsom

Voor mensen die geregistreerd staan als wanbetaler is het betalen van de waarborgsom de enige manier om klant te worden bij een energieleverancier. Een treurig gebeuren omdat juist deze mensen immers geen rooie cent hebben en dus ook geen waarborg kunnen betalen. De waarborgsom is namelijk niet bepaald gemakkelijk te betalen. Deze varieert namelijk van 180 euro tot wel 1000 euro.

Hoogte waarborgsommen van energieleveranciers bij achterstand van oude leverancier.

 • Anode € 250 per product.
 • Atoomstroom € 400 per product.
 • Budget Energie € 400 per product + de helft van de vastrechtkosten van  €35,94.
 • Delta € 300 per product.
 • Dong Energy € 300 per product.
 • Electrabel € 450 per product.
 • Eneco € 200 per product.
 • Energiedirect.nl maximaal 6 keer het gemiddelde maandbedrag.
 • Eon € 450 voor beide producten.
 • Essent € 400 per product.
 • Greenchoice € 200 per product.
 • Kas Energie € 250 voor beide producten.
 • Main Energie € 1000 voor beide producten.
 • Nederlandse Energie Maatschappij € 180 voor beide producten
  let op: er worden geen spoedmeldingen geaccepteerd een aanvraag duurt 4 tot 6 weken
  .
 • Nieuwestroom hanteert een prepaid tegoed die voldaan moet worden ( hoogte onbekend ).
 • Nuon € 475 voor beide producten of één ervan.
 • Oxxio € 200 per product.
 • TexelEnergie vraagt 3 x het maandelijkse te betalen voorschotbedrag als waarborg.
 • Qurrent Energie € 400 per product.
 • Qwint vraagt 12 x het maandelijkse te betalen voorschotbedrag.

De Consumentenbond, Vastelastenbond en OneForOne zijn geen energieleveranciers daarvoor moet men de huidige energieleverancier bekijken met welke waarborgsommen zij werken. De Vastelastenbond heeft overeenkomsten met bijvoorbeeld o.a Greenchoice. Hetzelfde verhaal geld voor mensen die bij een energiecollectief zijn aangesloten.

Houd deze pagina in de gaten deze word van tijd tot tijd geupdate. De ervaring leert bij navraag over de hoogte van de waarborgsommen dat energieleveranciers niet happig zijn met het verstrekken van de bedragen.

Lijst van energieleveranciers met boetevergoedingen

In het verleden hadden we hier een lijst met daarin de vergoedingen van de energieleveranciers. Sommige energieleveranciers betalen wel de boete voor u en anderen weer niet. Omdat dit met regelmaat veranderd hebben we de lijst met de vergoedingen verwijderd. Dit om te voorkomen dat men klant word en achteraf een boete moet betalen. U kunt dus het beste contact opnemen met de energieleverancier om erachter te komen of u een boete moet betalen. Ga naar onze energievergelijker en maak een berekening van de energiekosten. Vervolgens klikt u op meer informatie bij de aanbieder waarvan u meer informatie wilt zien. U ziet dan alle prijzen van de desbetreffende aanbieder. Tevens ziet u ook alle welkomstpremies. In de meeste gevallen geldt dat wanneer de waarborgsom wordt vergoedt, dat de welkomstpremie lager is.

Zojuist overgestapt van energieleverancier

GD Star Rating
loading...
Energieleveranciers met en zonder waarborgsom, 7.2 out of 10 based on 27 ratings
22 Reacties
 1. jullie lijstje klopt niet helemaal meer bij oxxio hoef ik geen borg te betalen dit is afhankelijk van de situatie van de klant maar ik ben met schuld weggegaan bij de nuon,,ondanks dat ,geen borg bij oxxio ,wij zijn daar gister met spoed klant geworden,,electrabel klopt wel het bedrag,e.on vraagt 600 eneco 750 en essent vraagt 600 de rest ben ik niet afgegaan

  • Ik heb een vraag ik heb schuld wie kan ik bellen met geen borg ??

   • Essent en Nuon. Als u daar even naar toe belt kunnen zij u verder helpen. Ps wanneer u in het verleden een betalingsachterstand hebt gehad, dan kunt u niet zonder borg klant worden.

   • je kunt Robin proberen. wat ook kan helpen is, dat je kan aantonen dat je hulp gevraagd heb in de vorm van budgetbeheer of aanmelding schuldhulpverlening.

  • Mag ik vragen hoeveel dagen het bij oxxio duurde?

  • Bij Oxxio wordt wel om een waardeborgsom van 400,- gevraagd bij een spoed aanvraag

  • ben ook bij nuon weg en al bijna afgesloten, nu vraagt energie direct 1000,- euro borg terwijl ik gewoon een betalings regeling heb bij NUON wordt echt niet goed van die lui…

  • Ik heb op basis van bovengenoemde lijst bijna alle leveranciers gebeld, niemand was instaat spoedaanvraag in behandeling te nemen en waarborgsom is minimaal 500 en dat is bij NUON. Wat ik erg vreemd vond is dat zij mij doorverwezen naar EnergieFlex waar ik uiteindelijk met 150 euro waarborg wel spoedaanvraag kon indienen, het is wel prepaid, maar dat maakt verder toch niks uit

 2. ik wil overstappen naar nuon ik heb wel een betlaingsachterstand hoeveel borg betaal je bij Nuon ?

  • Nuon vraagt 475 euro boete, maar alleen als je uit de test komt als risico klant. Spoedaanmelding is bij een risicoklant niet mogelijk.

 3. ook bullshit met schuldhulp vragen ze alsnog borg!

 4. Tot nu toe alleen borg sommen van 400 tot 1000 euro

 5. Nou Lieftink dat klopt niet want ik moest in het begin 400 euro betalen en nu kon ik niet vlug genoeg betalen en ze hadden me bij Oxxio afgesloten en nu moet ik weer opnieuw de borgsom van 400 euro betalen dus wat je verteld klopt niet helemaal!!!!

 6. Bij een spoedlevering moet bij elke leverancier een waarborgsom betaald worden.
  Ik heb gekozen voor Robin omdat deze slechts 200 euro in rekening brengen,
  na uitleg over mijn situatie i.v.m. plotselinge werkloosheid.
  Ook zijn de verbruikskosten lager (ze zijn immers minder bekend).

 7. Als je schuldhulpverlening hebt en een curator wordt bij Robin de waarborgsom vaak kwijtgescholden.

 8. De kredietcheck wordt niet gedaan bij bkr maar bij EDR, verder kloppen de hoogtes van de waarborgsommen niet, zeker niet die van Essent die is ook rond de 800 euro.

  Energie is geen eerste levensbehoefte daarom betaal je ook 21% belasting! daarom vind ik dat een leverancier zelf mag bepalen hoe hoog de waarborg is, het is immers een commercieel bedrijf.

 9. Heb nu 4 leverancier gebeld zit met kleine van 2 jaar kan niet zonder gas en licht deze week wordt ik afgesloten van nuon . Die trouwens belachelijk bezig zijn konden gisteren met een vrouw betalings regeling treffen ze zou terug bellen heeft ze niet gedaan. Heb van morgens weer gebeld en werd direct gezegd alles in een keer betaling anders deze week afsluiting.

  Alle leveranciers waarborg 400 tot 800 euro betalen

 10. Mogelijk energie direct?
  oxxio al geprobeerd? ik wel ik moest ook borg betalen. Energie direct moet ik nog proberen.

 11. Goede website voor het vergelijken van energieleveranciers. Handige en duidelijke informatie. Ga zo door want daarom ben ik via jullie overgestapt.

  Groeten David uit Amstelveen

Laat een reactie achter