Energie vergelijken voor de allerlaagste prijs

Energieleveranciers met en zonder waarborgsom

100 euroSteeds vaker komt het voor dat huishoudens en bedrijven worden afgesloten van gas en elektriciteit omdat ze hun energierekening niet meer kunnen betalen of hun betalingsregeling niet kunnen nakomen.

Bent u afgesloten of dreigt u afgesloten te worden door uw energieleverancier? Dan is het verstandig om direct contact op te nemen. Zo voorkomt u verhogingen en extra administratiekosten of erger nog incassokosten. Lukt dat niet omdat uw energieleverancier niet wil meewerken of zelfs helemaal niet reageert, dan is overstappen naar een andere energieleverancier de enige optie.

Spoedaanvraag

Om ervoor te zorgen dat u energie blijft krijgen kunt u een spoedaanvraag doen. Een spoedaanvraag indienen kan wel bij de meeste energieleveranciers. Alleen bij de Nederlandse Energie Maatschappij is het niet mogelijk om een spoedaanvraag te doen. Maar dan nog is het moeilijk om u aan te melden bij een energieleverancier. Dit ivm met de te betalen waarborgsom. De waarborgsom wordt door de leveranciers gebruikt om wanbetalers buiten de deur te houden.

Waarborgsom

Voor mensen die geregistreerd staan als wanbetaler is het betalen van de waarborgsom de enige manier om klant te worden bij een energieleverancier. Een treurig gebeuren omdat juist deze mensen immers geen rooie cent hebben en dus ook geen waarborg kunnen betalen. De waarborgsom is namelijk niet bepaald gemakkelijk te betalen. Deze varieert namelijk van 180 euro tot wel 1000 euro.

Lijst van energieleveranciers met boetevergoedingen

In het verleden hadden we hier een lijst met daarin de vergoedingen van de energieleveranciers. Sommige energieleveranciers betalen wel de boete voor u en anderen weer niet. Omdat dit met regelmaat veranderd hebben we de lijst met de vergoedingen verwijderd. Dit om te voorkomen dat men klant word en achteraf een boete moet betalen. U kunt dus het beste contact opnemen met de energieleverancier om erachter te komen of u een boete moet betalen.

Tips

 • Vraag aan de energieleverancier of u een boete moet betalen.
 • Vraag aan de energieleverancier of zij voor u de boete van de andere energieleverancier betalen.
 • Lees de voorwaarden van de energieleverancier.
 • Ga nooit af op mooie praatjes.
GD Star Rating
loading...
Energieleveranciers met en zonder waarborgsom, 8.1 out of 10 based on 18 ratings
14 Reacties
 1. jullie lijstje klopt niet helemaal meer bij oxxio hoef ik geen borg te betalen dit is afhankelijk van de situatie van de klant maar ik ben met schuld weggegaan bij de nuon,,ondanks dat ,geen borg bij oxxio ,wij zijn daar gister met spoed klant geworden,,electrabel klopt wel het bedrag,e.on vraagt 600 eneco 750 en essent vraagt 600 de rest ben ik niet afgegaan

  GD Star Rating
  loading...
  • Ik heb een vraag ik heb schuld wie kan ik bellen met geen borg ??

   GD Star Rating
   loading...
   • Essent en Nuon. Als u daar even naar toe belt kunnen zij u verder helpen. Ps wanneer u in het verleden een betalingsachterstand hebt gehad, dan kunt u niet zonder borg klant worden.

    GD Star Rating
    loading...
   • je kunt Robin proberen. wat ook kan helpen is, dat je kan aantonen dat je hulp gevraagd heb in de vorm van budgetbeheer of aanmelding schuldhulpverlening.

    GD Star Rating
    loading...
  • Mag ik vragen hoeveel dagen het bij oxxio duurde?

   GD Star Rating
   loading...
  • Bij Oxxio wordt wel om een waardeborgsom van 400,- gevraagd bij een spoed aanvraag

   GD Star Rating
   loading...
  • ben ook bij nuon weg en al bijna afgesloten, nu vraagt energie direct 1000,- euro borg terwijl ik gewoon een betalings regeling heb bij NUON wordt echt niet goed van die lui…

   GD Star Rating
   loading...
 2. ik wil overstappen naar nuon ik heb wel een betlaingsachterstand hoeveel borg betaal je bij Nuon ?

  GD Star Rating
  loading...
  • Nuon vraagt 475 euro boete, maar alleen als je uit de test komt als risico klant. Spoedaanmelding is bij een risicoklant niet mogelijk.

   GD Star Rating
   loading...
 3. ook bullshit met schuldhulp vragen ze alsnog borg!

  GD Star Rating
  loading...
 4. Tot nu toe alleen borg sommen van 400 tot 1000 euro

  GD Star Rating
  loading...
 5. Nou Lieftink dat klopt niet want ik moest in het begin 400 euro betalen en nu kon ik niet vlug genoeg betalen en ze hadden me bij Oxxio afgesloten en nu moet ik weer opnieuw de borgsom van 400 euro betalen dus wat je verteld klopt niet helemaal!!!!

  GD Star Rating
  loading...
 6. Bij een spoedlevering moet bij elke leverancier een waarborgsom betaald worden.
  Ik heb gekozen voor Robin omdat deze slechts 200 euro in rekening brengen,
  na uitleg over mijn situatie i.v.m. plotselinge werkloosheid.
  Ook zijn de verbruikskosten lager (ze zijn immers minder bekend).

  GD Star Rating
  loading...
 7. Als je schuldhulpverlening hebt en een curator wordt bij Robin de waarborgsom vaak kwijtgescholden.

  GD Star Rating
  loading...
Laat een reactie achter