Home » Energie informatie » Energieleveranciers zonder borg

Energieleveranciers zonder borg

100 euroSteeds vaker komt het voor dat huishoudens en bedrijven worden afgesloten van gas en elektriciteit omdat ze hun energierekening niet meer kunnen betalen of hun betalingsregeling niet kunnen nakomen.

Bent u afgesloten of dreigt u afgesloten te worden door uw energieleverancier? Dan is het verstandig om direct contact op te nemen. Zo voorkomt u verhogingen en extra administratiekosten of erger nog incassokosten. Lukt dat niet omdat uw energieleverancier niet wil meewerken of zelfs helemaal niet reageert, dan is overstappen naar een andere energieleverancier de enige optie.

Spoedaanvraag

Om ervoor te zorgen dat u energie blijft krijgen kunt u een spoedaanvraag doen. Een spoedaanvraag indienen kan wel bij de meeste energieleveranciers. Alleen bij de Nederlandse Energie Maatschappij is het niet mogelijk om een spoedaanvraag te doen. Maar dan nog is het moeilijk om u aan te melden bij een energieleverancier. Dit ivm met de te betalen waarborgsom. De waarborgsom wordt door de leveranciers gebruikt om wanbetalers buiten de deur te houden.

Energieleveranciers met waarborgsom

Voor mensen die geregistreerd staan als wanbetaler is het betalen van de waarborgsom de enige manier om klant te worden bij een energieleverancier. Een treurig gebeuren omdat juist deze mensen immers geen rooie cent hebben en dus ook geen waarborg kunnen betalen. De waarborgsom is namelijk niet bepaald gemakkelijk te betalen. Deze varieert namelijk van 180 euro tot wel 1000 euro. Bekijk hieronder het volledige overzicht met borgsommen per energieleverancier en per product met aanvullende voorwaarden.

Hoogte waarborgsommen van energieleveranciers bij achterstand van oude leverancier.

Energieleverancier Totaal borg som € Per product € Spoedaanvraag mogelijk? Aanvullende voorwaarden
Energiedirect.nl 1000 1000 Ja
Budget Energie 435.94 435.94 Ja borg (400 per product) + de helft van het vastrecht
E.ON 500 of 800 250 of 400 Ja Afhankelijk van de hoogte kredietcheck
Eneco 400 200 Ja
Greenchoice 400 200 Ja
NLenergie 180 180 Nee Aanvraag duurt 4-6 weken
Essent 600 300 Ja
Nuon 475 n.v.t. Ja
Electrabel 900 450 Ja
Anode 500 500 Ja
EnergieFlex prepaid* 150 of 200 75 of 100 Ja Slimme meter verplicht.Er wordt gekeken naar het historische verbruik.
EnergieFlex regulier 800 400 Ja Er wordt gekeken naar het historische verbruik.
Vastelastenbond Afhankelijk van leverancier Ja Is geen leverancier, werkt samen met Greenchoice en energiedirect.nl.
OneforOne 400 200 Ja Is geen leverancier, werkt samen met Greenchoice.
Oxxio 400 400 Ja
Qwint 1000 400-600 Ja
Qurrent 800 400 Ja
Atoomstroom 800 400 Ja
MainEnergie 1000 500 Ja

De Consumentenbond, Vastelastenbond en OneForOne zijn geen energieleveranciers daarvoor moet men de huidige energieleverancier bekijken met welke waarborgsommen zij werken. De Vastelastenbond heeft overeenkomsten met bijvoorbeeld o.a Greenchoice. Hetzelfde verhaal geld voor mensen die bij een energiecollectief zijn aangesloten.

Houd deze pagina in de gaten! Deze pagina word van tijd tot tijd geüpdate. De ervaring leert bij navraag over de hoogte van de waarborgsommen dat energieleveranciers niet happig zijn met het verstrekken van de bedragen. 

Weten welke energieleverancier op dit moment de goedkoopste is? Start met energie vergelijken!

GD Star Rating
loading...
Energieleveranciers zonder borg, 8.1 out of 10 based on 27 ratings

Check Also

wat is schaliegas what is fracking

Wat is Schaliegas

Schaliegas is een gezamenlijke noemer voor: aardgas en steenkoolgas. Schaliegas word gewonnen met de techniek ...

20 comments

 1. Bij oxxio hoefde ik geen borg te betalen dit is afhankelijk van de situatie van de klant maar ik ben met schuld weggegaan bij de nuon,,ondanks dat ,geen borg bij oxxio ,wij zijn daar gister met spoed klant geworden,,electrabel klopt wel het bedrag,e.on vraagt 600 eneco 750 en essent vraagt 600 de rest ben ik niet afgegaan

  • Henk Timmermans

   Nou Lieftink dat klopt niet want ik moest in het begin 400 euro betalen en nu kon ik niet vlug genoeg betalen en ze hadden me bij Oxxio afgesloten en nu moet ik weer opnieuw de borgsom van 400 euro betalen dus wat je verteld klopt niet helemaal!!!!

  • Ik heb een vraag ik heb schuld wie kan ik bellen met geen borg ??

   • je kunt Robin proberen. wat ook kan helpen is, dat je kan aantonen dat je hulp gevraagd heb in de vorm van budgetbeheer of aanmelding schuldhulpverlening.

  • Mag ik vragen hoeveel dagen het bij oxxio duurde?

  • Bij Oxxio wordt wel om een waardeborgsom van 400,- gevraagd bij een spoed aanvraag

  • pascal michel

   ben ook bij nuon weg en al bijna afgesloten, nu vraagt energie direct 1000,- euro borg terwijl ik gewoon een betalings regeling heb bij NUON wordt echt niet goed van die lui…

  • Ik heb op basis van bovengenoemde lijst bijna alle leveranciers gebeld, niemand was instaat spoedaanvraag in behandeling te nemen en waarborgsom is minimaal 500 en dat is bij NUON. Wat ik erg vreemd vond is dat zij mij doorverwezen naar EnergieFlex waar ik uiteindelijk met 150 euro waarborg wel spoedaanvraag kon indienen, het is wel prepaid, maar dat maakt verder toch niks uit

  • Ik heb Oxxio net aan de telefoon gehad en moest €400,- waarborg betalen. En dit is mijn 1e keer dat ik me aanmeld bijneen energieleverancier. Pffff..

 2. ik wil overstappen naar nuon ik heb wel een betlaingsachterstand hoeveel borg betaal je bij Nuon ?

  • Nuon vraagt 475 euro boete, maar alleen als je uit de test komt als risico klant. Spoedaanmelding is bij een risicoklant niet mogelijk.

 3. Tot nu toe alleen borg sommen van 400 tot 1000 euro

 4. Bij een spoedlevering moet bij elke leverancier een waarborgsom betaald worden.
  Ik heb gekozen voor Robin omdat deze slechts 200 euro in rekening brengen,
  na uitleg over mijn situatie i.v.m. plotselinge werkloosheid.
  Ook zijn de verbruikskosten lager (ze zijn immers minder bekend).

 5. Als je schuldhulpverlening hebt en een curator wordt bij Robin de waarborgsom vaak kwijtgescholden.

 6. Ex medewerker Eneco

  De kredietcheck wordt niet gedaan bij bkr maar bij EDR, verder kloppen de hoogtes van de waarborgsommen niet, zeker niet die van Essent die is ook rond de 800 euro.

  Energie is geen eerste levensbehoefte daarom betaal je ook 21% belasting! daarom vind ik dat een leverancier zelf mag bepalen hoe hoog de waarborg is, het is immers een commercieel bedrijf.

 7. Heb nu 4 leverancier gebeld zit met kleine van 2 jaar kan niet zonder gas en licht deze week wordt ik afgesloten van nuon . Die trouwens belachelijk bezig zijn konden gisteren met een vrouw betalings regeling treffen ze zou terug bellen heeft ze niet gedaan. Heb van morgens weer gebeld en werd direct gezegd alles in een keer betaling anders deze week afsluiting.

  Alle leveranciers waarborg 400 tot 800 euro betalen

 8. Mogelijk energie direct?
  oxxio al geprobeerd? ik wel ik moest ook borg betalen. Energie direct moet ik nog proberen.

 9. Bedankt voor de tip om het bij Robin te proberen. Spoedaansluiting binnen 24 uur, waarborgsom 200 euro per product. Geweldig geholpen!

 10. Ik heb nog nooit een schuld bij een energieleverancier gehad, wordt toch om borg gevraagd omdat er in het verleden door andere op het adres achterstand is geweest en het huis in een risico gebied ligt!! Met dat bedrijf ga ik dus never nooit niet inzee wat is dit voor iets raars??

 11. Halloo! Wij hadden nog een paar vragen voor we gingen overstappen. We kregen direct een mailtje met alle antwoorden! Bij deze even een complimentje. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>