100% duurzame energie in 2050?

fossiele brandstoffen

Milieuorganisatie Greenpeace denkt dat we in 2050 volledig kunnen draaien op duurzame energie. Greenpeace heeft een rapport uitgebracht waarin dit staat omschreven het Energy Revolution 2015. De onderzoekers hebben de bronnen biomassa, aardwarmte, zon, wind en fossiele brandstoffen onderzocht en vergeleken.

Landen moeten gezamenlijk biljoenen investeren

Om volledig op duurzame energie te kunnen draaien moet er eerst wel enorm geïnvesteerd worden het zou gaan om een bedrag van 1.42 biljoen per jaar. Greenpeace erkent wel dat het hoge investeringen zijn maar de besparing die het per jaar oplevert zijn 976 miljard euro. Voor Nederland is het een hele opgave zo’n investering omdat Nederland nog maar 11% aan duurzame energie produceert en dit percentage moet omhoog. Uiteindelijk is het kosten neutraal volgens de milieuorganisatie omdat er geen fossiele brandstoffen nodig zijn voor duurzame energie.

Nederland moet inhaalslag duurzame energie maken

Nederland is nog teveel afhankelijk van het aardgas uit Groningen en zou de transitie naar duurzame energie moeten opvoeren. De overige landen die wel een hoger percentage aan duurzame energie behalen zijn: Noorwegen met 97% en Nieuw-Zeeland met 79% duurzaam. De topper onder duurzame energie is IJsland met 100%.

Rapport realistisch?

Of het rapport echt realistisch is moet blijken over 35 jaar, maar Greenpeace heeft eerder voorspellingen gedaan in haar energierapporten en die bleken altijd aardig overeen te komen. In 2050 hoeven we dus niet meer afhankelijk te zijn gas, olie en kolen en kan dit vervangen worden met alternatieve bronnen zoals zonne-energie, windenergie en biomassa. Tegen die tijd zullen er ook andere duurzame bronnen bijkomen omdat de technieken steeds vooruitstrevender worden.

Bron:Scientias

100% duurzame energie in 2050?
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.