25% aan duurzame energieproductie in EU

duurzame energie regeling

Bernard Chabot consulent van BCConsult heeft geconstateerd dat ruim een kwart van de elektriciteitsproductie afkomstig is uit duurzame energie in 2014. De duurzame energieproductie omvat 7 lidstaten van de 28.

Energieproductie en consumptie nog altijd lager dan 2008

De EU heeft in 2013 voor 3.013 TWh aan elektriciteit geproduceerd, het uiteindelijke verbruik lag op 2,778 TWh. In vergelijking met de crisis in 2008 was het verbruik nog altijd lager 3.992 en 2.866 TWh. Vorig jaar was het aandeel in duurzame energie productie 28%, waarvan 13% afkomstig was uit waterkracht energie. Het aandeel windenergie 7.8% en zonne-energie 3%.

Kernenergie en grijze energie meeste percentages

Ondanks de wens om meer duurzaam elektriciteit te produceren is het opwekken van elektriciteit uit kernenergie nog steeds een 27.7%, en elektriciteit geproduceerd uit fossiele brandstoffen zelfs 42.2%. Ook word er voor ongeveer de helft aan aardgas opgewekt.

Overige lidstaten moeten gat vullen

Van de 28 lidstaten zijn er maar 7 landen die echt een aanzienlijk percentage duurzaam energie opwekken. Duitsland heeft een percentage van 27.9% aan duurzame energie productie, gevolgd door Spanje met 15.4% en Italiƫ met 10.8%. Nederland wekt nog maar een schamele 2.6% op uit duurzame energiebronnen. Chabot vind dat de overige lidstaten deze ruimte kunnen benutten door meer groene stroom te produceren tot aan 2030.

Bron: Nu.nl

25% aan duurzame energieproductie in EU
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op zaterdag, 20 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op zaterdag, 20 juli 2019.

Een reactie plaatsen