25% aan duurzame energieproductie in EU

duurzame energie regeling

Bernard Chabot consulent van BCConsult heeft geconstateerd dat ruim een kwart van de elektriciteitsproductie afkomstig is uit duurzame energie in 2014. De duurzame energieproductie omvat 7 lidstaten van de 28.

Energieproductie en consumptie nog altijd lager dan 2008

De EU heeft in 2013 voor 3.013 TWh aan elektriciteit geproduceerd, het uiteindelijke verbruik lag op 2,778 TWh. In vergelijking met de crisis in 2008 was het verbruik nog altijd lager 3.992 en 2.866 TWh. Vorig jaar was het aandeel in duurzame energie productie 28%, waarvan 13% afkomstig was uit waterkracht energie. Het aandeel windenergie 7.8% en zonne-energie 3%.

Kernenergie en grijze energie meeste percentages

Ondanks de wens om meer duurzaam elektriciteit te produceren is het opwekken van elektriciteit uit kernenergie nog steeds een 27.7%, en elektriciteit geproduceerd uit fossiele brandstoffen zelfs 42.2%. Ook word er voor ongeveer de helft aan aardgas opgewekt.

Overige lidstaten moeten gat vullen

Van de 28 lidstaten zijn er maar 7 landen die echt een aanzienlijk percentage duurzaam energie opwekken. Duitsland heeft een percentage van 27.9% aan duurzame energie productie, gevolgd door Spanje met 15.4% en Italië met 10.8%. Nederland wekt nog maar een schamele 2.6% op uit duurzame energiebronnen. Chabot vind dat de overige lidstaten deze ruimte kunnen benutten door meer groene stroom te produceren tot aan 2030.

Bron: Nu.nl

25% aan duurzame energieproductie in EU
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!