50% van Spaanse stroom afkomstig van duurzame energie

windenergiespanje

Volgens Spaanse netbeheerder Red Eléctrica de Espana was de maand maart alleen al goed voor 47% afkomstig van duurzame energie. Vooral windenergie kwam naar voren met 22,5%. Voorheen verbruikte Spanje vooral steenkool voor haar elektriciteitsproductie maar deze is afgenomen naar 11,8%.

Windenergie enorm gegroeid het eerste kwartaal

Windenergie leverde het eerste kwartaal van 2015 de meeste elektriciteit, Spanje was 2 jaar terug al s’werelds eerste land dat haar grootste capaciteit in windenergie had. De capaciteit van windenergie in 2013 was goed 21% van de energiebehoefte, het geĂŻnstalleerde vermogen bedroeg toen al 54 gigawatt.

Spanje zet door met duurzame energie doelen

De Spanjaarden willen in 2020 hun aandeel in windenergie op 40% hebben, daarnaast investeren zij ook in zonne-energie dat aandeel zit nu op 3%. Vorig jaar ging de windcentrale op het Canarische El Hierro in gebruik en dit eiland is het eerste eiland ter wereld dat volledig in haar energiebehoefte kan voorzien door middel van duurzame energie.

El Hierro wil over 5 jaar alle auto’s verwijderen die op vervuilende brandstoffen rijden. Ondanks de 3% aan zonne-energie is de Spaanse zonnesector toch Ă©Ă©n van de grootste zonnemarkten van Europa.

50% van Spaanse stroom afkomstig van duurzame energie
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!