6 procent van Nederlandse bevolking gebruikt geen internet

besparen op energiekosten 2019Het CBS heeft berekend dat 6% van de Nederlandse bevolking geen internet gebruikt. Het gaat hierbij vooral om mensen boven de 75 jaar oud. Een aantal jaren terug was dit percentage veel hoger. De meest gehoorde reden is toch dat zij de vaardigheden missen. Ook is er een aantal die simpelweg geen interesse heeft voor het online internetten. Deze groep stapt dus nooit over via internet.

Veel voordeel is verkrijgbaar via internet

Sommige ouderen maken zich zorgen over hun privacy als ze gaan internetten. Zij vertrouwen er dus niet op. Daardoor lopen ze vele voordeeltjes mis. En hebben ze veelal alleen een abonnement voor televisie en bellen. Er kwam eerder uit een onderzoek bijvoorbeeld ook naar voren dat ouderen niet blij zijn met een hoge zorgpremie maar niet hun best doen om over te stappen. Daarvoor is natuurlijk internet nodig. Verandering is hier ook het kernwoord. Ze houden er niet zo van. Zij zitten al jaren bij dezelfde energieleverancier en zorgverzekeraar en vinden dit ook best.

Velen laten besparing voor wat het is

Ook al schiet hun voorschotbedrag voor hun energie en gas omhoog dan nog zullen ze niet zomaar overstappen. En eigenlijk is dat jammer, want het zou deze groep enorm veel geld kunnen besparen. Maar er is ook een stijgende groep ouderen die wel meer in actie komt. Als hun inkomen daalt zijn ze vaak wel bereid om uit te kijken naar een goedkopere energieleverancier of zorgverzekeraar. De kinderen helpen ouders ook vaak met het afsluiten van een energiecontract of nieuwe zorgverzekering.

Als het inkomen lager wordt

Ouderen zullen sneller voor een nieuw energiecontract kiezen dan voor een nieuwe zorgverzekering. Het laatste omdat ze graag willen dat hun zorg goed verzekerd blijft. En nu de energiekosten 2019 flink hoger zijn geworden is het afsluiten van een energiecontract een middel om te besparen. Maar ondanks dat er ouderen zijn die een goed pensioen hebben dan nog is het vergelijken van financiële producten verstandig. Er kan op zoveel producten bespaard worden. Dus niet enkel de energieleverancier.

Behoort u tot de 6% van de Nederlandse bevolking dat geen internet gebruikt?

Bent u degene die nooit gebruik maakt van internet? Overweeg eens om via de bibliotheek de computer te gebruiken. Met hulp van een medewerker daar kunt u het internet afgaan voor aanbiedingen. Of vraag een familielid of bekende om hulp. In uw geval kunt u ruim €600 of meer besparen per jaar. De 6% van de Nederlandse bevolking dat geen internet gebruikt ligt in cijfers op circa 885.000 personen. En dat is veel. Voor een nieuw energiecontract kan er al zo’n €450 bespaard worden. Met een nieuwe zorgverzekering zo’n €250, een tv abonnement zo’n €100 per jaar. Er zijn nog veel meer kortingen te verkrijgen via internet mits men er gebruik van maakt.

 

6 procent van Nederlandse bevolking gebruikt geen internet
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.