Aandeel duurzame energie neemt af bij sluiting van kolencentrales

co2uitstoot

De ECN Energie Centrum Nederland heeft voor energieleverancier Delta onderzocht wat het effect is als de kolencentrales in Nederland gaan sluiten. Delta gaat nu als enige energieleverancier haar kolencentrale sluiten.

CO2 uitstoot word verlaagd maar ook aandeel duurzame energie

Het aandeel in de CO2 uitstoot mag dan wel fors verlaagd worden met de sluiting van de kolencentrales maar het aandeel in duurzame energie zal ook afnemen aldus ECN. De precieze cijfers in de CO2 reductie zullen 15 miljoen ton zijn wat het scheelt per jaar. Delta energie denkt hiermee te voldoen aan de CO2 emmissie reductie.

Delta energie sluit enige kolencentrale

Eind december van dit jaar zal Delta energie haar enige kolencentrale sluiten en ontkoppelen van het elektriciteitsnetwerk. De kolencentrale werd gebouwd in 1987. Maar als alle kolencentrales op korte termijn zouden sluiten dan word er ook minder in duurzame energie geïnvesteerd.

50% minder CO2

Dan zou het aandeel duurzame energie uitkomen op 10.8% in plaats van 11.9%. Gascentrales zullen dan de rol overnemen van de kolencentrales die goedkoop energie opwekken door middel van kolen. Wel is het zo dat bij de verbranding van aardgas minder CO2 uitstoot vrijkomt dat getal ligt op 50% minder.

Minder biomassa bijstook door sluiting kolencentrales

Hiermee kan het Energieakkoord waarschijnlijk haar beloofde 14% niet behalen in 2020. Met het wegvallen van de steenkoolcentrales zal er ook minder biomassa worden geproduceerd. Biomassa energie is namelijk ook een duurzame vorm van energie. Voor Nederland in het opzicht van de CO2 reductie is het ideaal maar doordat Nederland de vraag naar energie uit het buitenland zal opschroeven, betekent dit dat andere landen juist meer CO2 gaan produceren.

Bron:Duurzaambedrijfsleven

Aandeel duurzame energie neemt af bij sluiting van kolencentrales
3 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!