Aandeel windenergie voorziet in 2018 7% aan energiebehoefte

logo windkracht

Onderzoeksbureau Navigant Research stelt na een onderzoek dat het aandeel windenergie in 2018 aan 7% van de energiebehoefte kan voldoen.

Landen zoals de Verenigde Staten en Spanje hebben een dip gehad in windenergie. Toch bedraagt het aandeel in windenergie daar momenteel 3% . Er is genoeg ruimte voor groei. Engeland doet het goed met het opwekken van windenergie net als Nederland.

Producenten zoals Siemens bijvoorbeeld zijn nog steeds op zoek naar nieuwe projecten om hun windturbines te kunnen plaatsen. Geschikte landen hiervoor zijn Latijns-Amerika en Afrika daar is genoeg mogelijkheid om windenergie op te wekken. De techniek van windturbines verandert snel, er worden turbines ontwikkeld met een groot capaciteitsvermogen in gebied waar de windsnelheden lager liggen.

Het bedrijfsleven kan volgens de verwachtingen ruim 250 gigawatt aan windenergie installeren tot aan 2018.

Beoordelingen

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op vrijdag, 19 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op vrijdag, 19 juli 2019.

Een reactie plaatsen