Aandeel windenergie voorziet in 2018 7% aan energiebehoefte

logo windkracht

Onderzoeksbureau Navigant Research stelt na een onderzoek dat het aandeel windenergie in 2018 aan 7% van de energiebehoefte kan voldoen.

Landen zoals de Verenigde Staten en Spanje hebben een dip gehad in windenergie. Toch bedraagt het aandeel in windenergie daar momenteel 3% . Er is genoeg ruimte voor groei. Engeland doet het goed met het opwekken van windenergie net als Nederland.

Producenten zoals Siemens bijvoorbeeld zijn nog steeds op zoek naar nieuwe projecten om hun windturbines te kunnen plaatsen. Geschikte landen hiervoor zijn Latijns-Amerika en Afrika daar is genoeg mogelijkheid om windenergie op te wekken. De techniek van windturbines verandert snel, er worden turbines ontwikkeld met een groot capaciteitsvermogen in gebied waar de windsnelheden lager liggen.

Het bedrijfsleven kan volgens de verwachtingen ruim 250 gigawatt aan windenergie installeren tot aan 2018.

Aandeel windenergie voorziet in 2018 7% aan energiebehoefte
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!