Aanleg voor offshore windenergie kost miljarden

windpark eneco

Het ministerie van Economische zaken heeft een studie uitgevoerd naar de kosten voor offshore windenergie. Uit het onderzoek bleek dat het ruim 5 mrd euro gaat kosten.

Minister Henk Kamp heeft het onderzoek vervolgens naar de tweede kamer doorgestuurd. Het Centrale planbureau stelt aan de hand hiervan dat de baten van windenergie weinig zullen opleveren. Bij deze vorm en alle andere vormen van duurzame energie word er ook gekeken naar de CO2 uitstoot, en dit effect zou nihil zijn.

Minister Kamp zegt dat het rapport van het CentraleĀ planbureau op een vergissing berust. Hij denkt dat de kosten voor windenergie minder zullen worden en in de toekomst wel geld zal opleveren en over een tijd juist 4,2 mrd euro zal worden bespaard. De drie locatie’s die eerder werden toegewezen voor de offshore windenergie zullen hieraan bijdragen.

Aanleg voor offshore windenergie kost miljarden
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.