Aantal stroomstoringen in 2015 met 3% gedaald

stroomstoring
Volgens een bericht van Netbeheer Nederland zijn het aantal stroomstoringen in 2015 met 3% gedaald. Ieder jaar krijgen huishoudens wel te maken met een stroomstoring waardoor zij gemiddeld één uur en een kwartier zonder stroom zitten.

Stroomstoring word meestal veroorzaakt door graven

Graafwerkzaamheden zijn de grootste reden van de stroomstoringen. Zo zijn er op het laagspanningsnet 4331 storingen ontstaan. Ook veroudering en slijtage zijn oorzaken van gas en stroomstoringen. Zo kan er tijdens graafwerkzaamheden een schade ontstaan die niet direct tot uiting komt, dit noemen ze sluimerende storingen. Het elektriciteitsnetwerk is √©√©n van de betrouwbaarste netwerken van Europa, de Nederlandse netbeheerders investeren per jaar zo’n twee miljard euro om het netwerk veilig en up to date te houden.

2 miljard ieder jaar aan investeringen door netbeheerders

Zo word er ge√Įnvesteerd in nieuwe technieken die een stroom of gas storing sneller kan op kan sporen. De duur en de hoogte van een storing word hiermee verminderd. Tevens zijn de netbeheerders druk bezig met het gereedmaken van de elektriciteitsnetwerken voor duurzame energie. De jaarlijkse uitval van de stroomstoringen qua tijd ligt wel hoger dan de afgelopen 5 jaren het percentage is 29% gestegen.

De gasstoringen zijn qua duur ook afgenomen en zelfs met 34%, de gemiddelde duur van een gasstoring ligt op 2.15 minuten. In 2014 lag dat percentage hoger dankzij een grote gasstoring in Apeldoorn. Over het algemeen zijn de gevallen met gas een stuk minder geworden. Het aantal graafschades is wel afgenomen omdat er meer alertheid word geboden. Ook krijgen we dankzij defecten of door ijzel te maken met een stroomdip, in dat geval is het enkele seconden zo dat u even geen stroom heeft. U ziet het aan het flikkeren van de verlichting in huis bijvoorbeeld.

Langer dan 4 uur storing? Vergoeding!

Wanneer u te maken krijgt met een stroomstoring of gasstoring en deze duurt langer dan 4 uren? Dan heeft u recht op een vergoeding, bij stroom word er ook gekeken naar uw aansluiting. Is uw aansluiting groter dan 3 x 25 ampère? Dan moet u contact zoeken met uw netbeheerder of informatie inwinnen bij de ACM.

Hoe vraag je compensatie bij een stroomstoring aan?

Bij een storing vanaf 4 uren tot aan 8 uren krijgt u ‚ā¨35 vergoed, duurt de stroomstoring langer? dan krijgt u nog eens ‚ā¨20 per 4 uur. Uw netbeheerder is degene die u de vergoeding uitbetaalt zij moeten dit binnen 6 maanden doen. Over het algemeen zal de netbeheerder contact met u zoeken na een dergelijke stroomstoring van grote omvang, gebeurt dit niet? Klik dan hier voor de voorbeeldbrief met een verzoek tot compensatie.

Aantal stroomstoringen in 2015 met 3% gedaald
3 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.