ACM: bedenktijd van 14 dagen bij aanbieding energiecontract in Mediamarkt

Mediamarkt Saturn aanbiedingen Essent met energie acties vergelijken

De ACM heeft een uitspraak gedaan in de verkoop van energiecontracten in winkels zoals Mediamarkt of bouwmarkten. Het betreft hier een verkoop buiten de verkoopruimte en dus heeft de ACM gesteld dat een klant in dat geval 14 dagen bedenktijd krijgt.

Energiecontracten van Essent in de winkel af te sluiten

De aanleiding van de uitspraak heeft betrekking tot energieleverancier Essent, de energieleverancier verkoopt energiecontracten aan consumenten van bijvoorbeeld de Mediamarkt of de bouwmarkt. De ACM wil voorkomen dat consumenten te overhaast een beslissing maken en er niet meer op terug kunnen komen. Daarom hebben ze vanaf nu 14 dagen de tijd om het energiecontract te annuleren.

”Gratis” cadeaubon van €150 van de Mediamarkt

Essent brengt een groot gedeelte van de verkoop van energiecontracten onder in winkels zoals de Mediamarkt. Wanneer men een wasmachine of ander product heeft aangeschaft krijgen ze vervolgens van Essent een aanbieding: Een drie jarig contract en in ruil daarvoor een cadeaubon van €150 die zij kunnen besteden bij de Mediamarkt.

Wettelijke bedenktijd van 14 dagen bij Essent energiecontract

Essent zag het niet als verkoop buiten de verkoopruimte, omdat er Essent medewerkers op de vloer waren met een eigen verkoopstand, daarom gaven zij de consument geen bedenktijd. De ACM vind dat de klanten in eerste instantie komen voor het product van de winkel zelf en niet om een Essent contract af te sluiten.

Consumenten moeten beter voorgelicht worden

Sinds vorig jaar juni heeft de ACM nieuwe regels ingevoerd waarbij de consument beter beschermd word bij dergelijke verkoop buiten de verkoopruimte. De verkoper van het energiecontract dient de consument er tevens ook op te wijzen dat men een bedenktijd heeft van 14 dagen en in die tijdsduur zijn contract mag annuleren.

Bron:ACM

ACM: bedenktijd van 14 dagen bij aanbieding energiecontract in Mediamarkt
3 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!