ACM: Energiebedrijven leggen aanbod beter uit dan voorheen

energierekening vergelijken

De ACM schrijft vandaag op haar website dat de energiebedrijven hun aanbod beter uitleggen dan dat het geval was in het verleden. Het gaat hierbij om de contractvoorwaarden en de kosten voor energie en gas. Het is voor een consument nu duidelijker waardoor zij op een simpelere manier de producten van de energiebedrijven kunnen vergelijken.

Een aantal energiebedrijven al op het matje geroepen in 2015

De Autoriteit drong er eerder al op aan bij de energiebedrijven om hun aanbod te verduidelijken omdat het voor consumenten moeilijk was om de prijzen te vergelijken. Hierdoor wist de consument niet wat hij exact kwijt was. Het kwam dan ook voor dat een consument na een dergelijke overstap toch meer kwijt bleek te zijn aan energiekosten. Dit had vooraf beter uitgelegd moeten worden aan de klant. Vier energiebedrijven werden vorig jaar al op het matje geroepen wegens misleiding en onduidelijkheid.

Aanbod nu duidelijker voor de consument

De energiebedrijven hebben het advies van de ACM dan ook opgevolgd, sommigen daarvan kregen zelfs een last door dwangsom opgelegd van de Autoriteit Consument & Markt. Desalniettemin heeft de aanpak gewerkt en worden de klanten nu beter voorgelicht waar het gaat om een energie aanbod op maat. Ook worden de voorwaarden nu duidelijker uitgelegd net als de looptijd en het voorschotbedrag.

Klant moet vooraf ingelicht worden over prijswijzigingen

Wanneer een energiebedrijf van plan is om de prijzen voor energie en gas te gaan wijzigen, dan dienen zij dit ruim van tevoren aan de klant kenbaar te maken. De klant heeft hierdoor de vrijheid om opnieuw energie en gas te vergelijken zodat ze een goedkoper aanbieding kunnen vinden. Verder moet het energiebedrijf de klanten ook duidelijker informeren over de wijze waarop zijn energiecontract word verlengd nadat de einddatum is verlopen.

Energiebedrijven moeten nu ook duidelijke eindafrekeningen tonen

Maar de ACM gaat verder want de energiebedrijven worden nu ook aangespoord om hun eindafrekeningen duidelijker te maken. Het moet voor de klant namelijk ook helder zijn wat hij of zij heeft betaald over het afgelopen kalenderjaar aan energiekosten. Wanneer er dan onverhoopt iets niet mocht kloppen volgens de voorwaarden in het contract, dan kan de klant tijdig aan de bel trekken.

Klacht over energiecontract?

Klopt er iets niet aan de eindafrekening die een klant heeft ontvangen van zijn energiebedrijf? Dan vraagt de ACM de consumenten om contact te zoeken met Consuwijzer. Op deze manier kan de ACM bekijken of de energiebedrijven hun klanten wel goed geïnformeerd hebben. Is dat niet het geval dan kan de ACM de energiebedrijven aansporen om hun service te verbeteren.

ACM: Energiebedrijven leggen aanbod beter uit dan voorheen
6 beoordelingen 9.7 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!