ACM: energieprijzen lager vanaf 21 mei

eindafrekening

De ACM heeft vandaag bekend gemaakt dat de energieprijzen vanaf 21 mei kunnen gaan dalen. Dit heeft te maken met het feit dat de netbeheerders de elektriciteitskabels vanuit Nederland met het buitenland op een praktischere manier gaan benutten.

Import groene stroom zorgt voor lagere prijzen

Door de import van buitenlandse elektriciteit makkelijker te maken, kunnen consumenten en bedrijven gebruikmaken van de lagere energietarieven uit Duitsland. De Duitsers betalen 20% minder voor hun elektriciteit door het overschot aan groene stroom.

Bedrijven merken het meeste van besparing

De capaciteit aan elektriciteit die via de elektriciteitskabels loopt zorgt ook voor lagere energieprijzen in Nederland, de netbeheerders hoeven niet extra geld te investeren in de elektriciteitskabels. Vooral bedrijven zullen de besparing merken in de portemonnee want deze kan tot 5 mln euro oplopen. De particulieren merken er niet super veel van maar kunnen toch op een besparing rekenen van €10 per jaar.

De netbeheerders kunnen bijhouden hoeveel er aan capaciteit nodig is, en deze vervolgens importeren. Vooral wanneer Duitsland te maken heeft met een overschot aan groene stroom, zullen wij daar van profiteren. Momenteel staan de  in contact met hun netwerk met de buurlanden maar dit zal uitgebreid worden tot heel Europa.

Bron:Telegraaf

ACM: energieprijzen lager vanaf 21 mei
4 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!