ACM legt Essent boete op voor ongewenste telemarketing

acm nma energie vergelijken

De Autoriteit Consument & Markt ( ACM ) heeft energieleverancier Essent een boete opgelegd van €47.500. Essent bleef consumenten bellen met een aanbod terwijl deze mensen zich hadden aangemeld voor het Bel-me-niet Register. Het Bel-me-niet Register is er specifiek voor mensen die niet gebeld willen worden door Telemarketeers met dergelijke aanbiedingen.

ACM startte onderzoek na klachten van consumenten

Het ACM besloot een onderzoek te doen na herhaaldelijke klachten van consumenten die ondanks hun vermelding in het Register toch werden benaderd door de energieleverancier. Meerdere bedrijven zoals de Postcodeloterij negeren nogal eens het verbod om consumenten telefonisch te benaderen.

Essent maakte gebruik van gegevens van enquêtes die de consument had ingevuld online in verband met een prijs. De betreffende nummers hadden niet gebruikt mogen worden voor telefonische telemarketing.

ACM legt Essent boete op voor ongewenste telemarketing
Beoordelingen

1 gedachte over “ACM legt Essent boete op voor ongewenste telemarketing

  1. Bij Essent vorig jaar contract afgesloten dit is volgens hun zeggen per email bevestigd (niet gelezen) of niet gehad goed van vertrouwen beloofd via actie na 1 jaar 175,00 retour en nu blijkt maar 75 euro retour en geen poot om op te staan ga nu op zoek naar eerlijke leverancier komt er op neer dat je alles mast dan ook alles moet checken en dan nog m.v.g s.kors

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!