ACM onderzoekt jaarafrekeningen Electrabel

electrabelnota

Energieleverancier Electrabel heeft al een aantal maanden problemen met een nieuw ingestalleerd ICT-systeem. De problematiek die hieruit ontstaan is word onderzocht door de ACM. De toezichthouder onderzoekt de jaarafrekeningen die zonnepanelen bezitters ontvangen hebben. De jaarafrekeningen van de klanten van Electrabel waren veel te hoog.

De ACM geeft aan dat het onderzoek nogal wat tijd in beslag neemt, intussen zitten de ruim 15.000 klanten in de onzekerheid over hun jaarafrekening. Ze hadden in principe recht op een teruggave maar ontvangen deze nu niet door de foutieve aanslagen. Electrabel heeft toegegeven dat de problemen er zijn, maar verwacht dat deze op zijn vroegst in de herfst zullen worden opgelost.

De klanten zullen gelang het onderzoek moeten wachten op hun geld. Dit kan nog enkele maanden duren. Electrabel heeft 100 man extra aangetrokken om de problemen zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Beoordelingen

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op zaterdag, 20 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op zaterdag, 20 juli 2019.

Een reactie plaatsen