ACM roept vier energieleveranciers op het matje wegens misleiding en onduidelijkheid

rechter

De ACM Autoriteit Consument& Markt heeft vier energieleveranciers op het matje geroepen omdat zij consumenten onduidelijke en misleidende informatie zouden hebben verstrekt via hun websites.

Dwangsommen voor energieleveranciers

De ACM riep Nuon en Windunie op het matje en heeft ze een dwangsom opgelegd. De reden van deze dwangsom is dat zij de verwachte kosten voor hun energieproduct niet duidelijk hebben weergegeven. Ook was er onduidelijk over de wettelijke afkoelperiode die een consument in acht mag nemen bij overstap deze is 8 dagen.

De ACM legde ze daarom een dwangsom op om ze te overreden om hun overtredingen te staken. Windunie verklaarde dat de transparantie niet duidelijk was omdat zij zelf geen energieleverancier zijn. Windunie is een coƶperatie waarbij 225 leden zijn aangesloten en zij verhandelen de geproduceerde windenergie die zij verkrijgen uit windmolenprojecten.

ACM blijft opletten bij misleiding

De ACM blijft alert op het handelen van de energieleveranciers en zullen ingrijpen bij blijvende overtredingen. De andere twee energieleveranciers zijn niet bij naam genoemd maar hebben hun informatie al aangepast. Voor consumenten is en blijft het een hele klus om fatsoenlijk te kunnen vergelijken op de betreffende websites van de energieleveranciers en zij lopen daardoor welkomstkortingen mis. In andere gevallen blijft de consument bij de energieleverancier omdat zij in de veronderstelling zijn dat hun productkeuze nog steeds de juiste is.

Hoogte van netbeheerderskosten vaag

De netbeheerderskosten zijn bij energieleveranciers vaak onduidelijk en verschillen in hoogtes. Let goed op met het vergelijken van een energieproduct en leg de verschillen naast elkaar. Bestaande klanten moeten zelf alert blijven en hun energieleverancier zodoende om een korting vragen. De ervaring leert dat bestaande klanten over het algemeen minder korting krijgen bij het verlengen van hun contract.

Vergelijk bij ons uw energiekosten en stap over met korting

Vergelijk bij ons op EnergieVergelijking.nl alle energiekosten die komen kijken bij het aangaan van een nieuw energiecontract. Heeft u vragen? Dan kunt u deze altijd stellen aan ons via ons contactformulier en wij komen daar spoedig op terug. Op de pagina energie begrippen kunt u nog veel meer kennis vergaren over de energiemarkt en voor vragen kunt u deze begrippen raadplegen.

Bron:RTLnieuws

ACM roept vier energieleveranciers op het matje wegens misleiding en onduidelijkheid
4 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.