ACM: TenneT moet geld uit veilingpot teruggeven aan consument en bedrijven

TENNET

acm energie

De ACM heeft in een voorlopig besluit laten weten dat TenneT het geld wat binnenkomt in de veilingpot dat zij dat in mindering moeten brengen aan de consument in de transporttarieven.

Gebruik geld voor verlaging van transporttarief

Uit de veilingen van de grenscapaciteit van de elektriciteitskabels komt geld vrij en dat geld gaat in de veilingpot van TenneT , vorig jaar bedroeg dat 721 miljoen euro. De ACM vind dat TenneT dit geld moet spreiden over de komende tien jaar en de transporttarieven daarmee verlagen. Zo komt het ten gunste van de consument en de bedrijven.

TenneT liep met zelfde gedachte rond

Nu was TenneT zelf ook al van plan om een verlaging van de transporttarieven door te voeren en hadden zij daar eerder ook al een verzoek neergelegd bij de ACM. TenneT gaf daarbij wel aan dat zij ook investeringen moeten doen aan het elektriciteitsnet wegens de toename van duurzame energie. De ACM stelde in haar besluit ook dat wanneer de vraag naar de handel toeneemt dat de stroomprijzen voor consumenten en bedrijven duurder word. Terwijl TenneT daar juist meer aan verdiend.

Investeringen moeten uit ander potje komen

Verder dringt de ACM er ook op aan dat toekomstige investeringen niet meer uit de veilingpot haalt maar dit teruggeeft aan de consument. Voor de ACM word het ook makkelijker om de investeringen te beoordelen op efficiƫntie. TenneT heeft nog de tijd om te reageren op het voorlopige besluit voordat de ACM dit omzet in een definitief besluit.

Bron:AD

ACM: TenneT moet geld uit veilingpot teruggeven aan consument en bedrijven
3 beoordelingen 10 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op zaterdag, 20 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op zaterdag, 20 juli 2019.

Een reactie plaatsen