ACM: TenneT moet geld uit veilingpot teruggeven aan consument en bedrijven

acm energie

De ACM heeft in een voorlopig besluit laten weten dat TenneT het geld wat binnenkomt in de veilingpot dat zij dat in mindering moeten brengen aan de consument in de transporttarieven.

Gebruik geld voor verlaging van transporttarief

Uit de veilingen van de grenscapaciteit van de elektriciteitskabels komt geld vrij en dat geld gaat in de veilingpot van TenneT , vorig jaar bedroeg dat 721 miljoen euro. De ACM vind dat TenneT dit geld moet spreiden over de komende tien jaar en de transporttarieven daarmee verlagen. Zo komt het ten gunste van de consument en de bedrijven.

TenneT liep met zelfde gedachte rond

Nu was TenneT zelf ook al van plan om een verlaging van de transporttarieven door te voeren en hadden zij daar eerder ook al een verzoek neergelegd bij de ACM. TenneT gaf daarbij wel aan dat zij ook investeringen moeten doen aan het elektriciteitsnet wegens de toename van duurzame energie. De ACM stelde in haar besluit ook dat wanneer de vraag naar de handel toeneemt dat de stroomprijzen voor consumenten en bedrijven duurder word. Terwijl TenneT daar juist meer aan verdiend.

Investeringen moeten uit ander potje komen

Verder dringt de ACM er ook op aan dat toekomstige investeringen niet meer uit de veilingpot haalt maar dit teruggeeft aan de consument. Voor de ACM word het ook makkelijker om de investeringen te beoordelen op efficiëntie. TenneT heeft nog de tijd om te reageren op het voorlopige besluit voordat de ACM dit omzet in een definitief besluit.

Bron:AD

ACM: TenneT moet geld uit veilingpot teruggeven aan consument en bedrijven
3 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!