ACM waarschuwt: gas uit buitenland duurder

gastank

Henk Don van de ACM heeft in een gesprek met Paul van Liempt (BNR) gezegd dat wanneer Nederland buitenlands gas importeert dat dit duurder uit zal vallen voor Nederlandse huishoudens.

Kabinet wacht expertises af over gaswinning

Het kabinet buigt zich nu over het feit dat de gaskraan in Groningen verder dichtgedraaid moet worden ivm de aardbevingen. Maar stelt de ACM dit zal Ā financiĆ«le consequentie”s opleveren voor de huishoudens.

Buitenlands Gas moet omgezet worden

Ons gas is niet te vergelijken met het gas dat afkomstig is uit het buitenland. Het buitenlandse gas heeft andere kenmerken dan ons gas. Bij het buitenlandse gas komt een proces kijken waar er stikstof zal moeten worden toegevoegd, dit kost tijd en geld. Ook zullen er fabrieken moeten komen waar dit proces uitgevoerd kan worden.

Beslissing valt in juli

Wat het precieze kostenplaatje daarvan word kan nu nog niet gezegd worden. Het komt er wel op neer dat deze kosten zullen worden berekend en de consument hieraan mee betaalt. Minister Kamp zal over een paar maanden de uiteindelijke beslissing nemen over het verder dichtdraaien van de gaskraan.

Bron: BNR

ACM waarschuwt: gas uit buitenland duurder
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.