ACM wijst Tennet aan als officiële netbeheerder op zee

TENNET

acm energie vergelijken

De ACM heeft netbeheerder TenneT officieel aangewezen voor het netbeheer op zee volgens een bericht op hun website. De ACM heeft vastgesteld dat zij voldoen aan de zogenaamde ontvlechtingsvereisten omdat TenneT geen werkzaamheden verricht voor de energie productie. De netbeheerder voert alleen werkzaamheden uit met betrekking tot het transport. 

Wetsontwerp voor bepaling inkomsten TenneT

Zo heeft de ACM eerder al regels vastgelegd die duidelijk moesten maken hoe de inkomsten ontstaan uit het netbeheer op zee. Eind dit jaar zal de Autoriteit dan ook een beslissing nemen over de aanvaardbare kosten voor TenneT. Wanneer de subsidie van het Ministerie van Economische Zaken niet voldoende blijkt te zijn, dan kan de rest uit de transporttarieven worden gehaald.

Ministerie EZ investeert 1.19 miljard euro in netbeheerder

ACM is voor het verduurzamen van de elektriciteitsvoorziening maar deze moet wel betaalbaar zijn en betrouwbaar. Daarom zorgen zij ervoor dat gedane investeringen kunnen worden terugverdiend mits ze efficiënt zijn. Minister Dijsselbloem had al aangegeven een bedrag van 1.19 miljard euro te gaan investeren zodat TenneT het energienet op land en zee kan uitbreiden.

Nieuwe aansluitingen voor netbeheer op zee

TenneT verwacht tot aan 2025 zo’n 5 tot 7 miljard euro te kunnen investeren om het elektriciteitsnetwerk te kunnen uitbreiden, een derde van dit bedrag word gebruikt voor de aansluiting van de windparken op zee. Ook de investeringen van TenneT zullen bijdragen aan de afspraken uit het Energieakkoord.

ACM wijst Tennet aan als officiële netbeheerder op zee
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op zaterdag, 20 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op zaterdag, 20 juli 2019.

Een reactie plaatsen