ACM wijst Tennet aan als officiële netbeheerder op zee

acm energie vergelijken

De ACM heeft netbeheerder TenneT officieel aangewezen voor het netbeheer op zee volgens een bericht op hun website. De ACM heeft vastgesteld dat zij voldoen aan de zogenaamde ontvlechtingsvereisten omdat TenneT geen werkzaamheden verricht voor de energie productie. De netbeheerder voert alleen werkzaamheden uit met betrekking tot het transport. 

Wetsontwerp voor bepaling inkomsten TenneT

Zo heeft de ACM eerder al regels vastgelegd die duidelijk moesten maken hoe de inkomsten ontstaan uit het netbeheer op zee. Eind dit jaar zal de Autoriteit dan ook een beslissing nemen over de aanvaardbare kosten voor TenneT. Wanneer de subsidie van het Ministerie van Economische Zaken niet voldoende blijkt te zijn, dan kan de rest uit de transporttarieven worden gehaald.

Ministerie EZ investeert 1.19 miljard euro in netbeheerder

ACM is voor het verduurzamen van de elektriciteitsvoorziening maar deze moet wel betaalbaar zijn en betrouwbaar. Daarom zorgen zij ervoor dat gedane investeringen kunnen worden terugverdiend mits ze efficiënt zijn. Minister Dijsselbloem had al aangegeven een bedrag van 1.19 miljard euro te gaan investeren zodat TenneT het energienet op land en zee kan uitbreiden.

Nieuwe aansluitingen voor netbeheer op zee

TenneT verwacht tot aan 2025 zo’n 5 tot 7 miljard euro te kunnen investeren om het elektriciteitsnetwerk te kunnen uitbreiden, een derde van dit bedrag word gebruikt voor de aansluiting van de windparken op zee. Ook de investeringen van TenneT zullen bijdragen aan de afspraken uit het Energieakkoord.

ACM wijst Tennet aan als officiële netbeheerder op zee
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!