Algemene voorwaarden in energiecontract vereenvoudigd Nederlands

Op de website van Energie Nederland staat dat de Algemene voorwaarden zijn vereenvoudigd in normaal Nederlands. Voorheen omvatte de voorwaarden allerlei ingewikkelde termen die niet te begrijpen waren voor velen. Vanaf 1 april 2017 zullen deze voorwaarden in het energiecontract gelden.

Algemene voorwaarden in Jip en Janneke taal

De consument moet namelijk exact weten wat van hem/haar word verwacht wanneer zij een nieuwe overeenkomst aangaan met een energieleverancier. Ook de rechten van de consumenten zullen beter leesbaar zijn. De vernieuwde Algemene voorwaarden passen ook beter bij de Richtlijn Consumentenrechten en gewijzigde richtlijnen zoals de ACM deze heeft opgesteld. De Algemene voorwaarden bevat 11 pagina’s waarin verschillende punten worden besproken.

Welke punten staan in de Algemene voorwaarden?

In de overeenkomst die een consument aangaat word bijvoorbeeld de startdatum van de levering van energie en gas vermeld alsmede de einddatum. Zo word er ook aangegeven in welke situaties de energieleverancier het energiecontract mag beëindigen. De betalingsconditie’s worden beschreven en bijvoorbeeld de leveringstarieven en andere kosten zoals overheidsheffingen en de belastingen.

Bewaar Algemene voorwaarden goed bij uw energiecontract

Wanneer u dan een geschil krijgt met de energieleverancier is het vanaf dan veel makkelijker om de artikelen door te bladeren en zo de juiste informatie te vinden. Het is dan ook aan te raden om de Algemene voorwaarden te bewaren bij uw energiecontract. Lees de Algemene-voorwaarden-voor-de-levering-van-elektriciteit-en-gas-aan-kleinverbruikers-2017 dan ook altijd goed van tevoren zodat u weet waar u aan toe bent.

Lees van tevoren alles goed door

Elke energieleverancier zal de vernieuwde voorwaarden vanaf 1 april bij een nieuw energiecontract gaan hanteren. In de 23 artikelen zult u de meeste informatie die belangrijk zijn voor de overeenkomst tussen u en de energieleverancier kunnen vinden. Lees ook altijd goed het energiecontract door voordat u een besluit neemt om te gaan wisselen van energieleverancier. Daarbij is uw huidige energiecontract ook van belang hierin staat namelijk vermeld wanneer u vrij bent om te wisselen van energieleverancier. Op die manier is het kiezen van een nieuw en goedkoper energiecontract dan ook gratis.

Algemene voorwaarden in energiecontract vereenvoudigd Nederlands
1 beoordelingen 8 gemiddeld

1 gedachte over “Algemene voorwaarden in energiecontract vereenvoudigd Nederlands

  1. Heb nu ervaren met Power to the people dat dit een roverswereld is. Met heel veel haaien. Had elders een 1 jarig contract omdat ik nooit anders wil en gedaan heb. Maar kreeg nu een 3 jarig contract in de maag gesplitst en ik kan er niet vanaf. Moet dus 3 jaar wachten. Dit zijn toch boevenstreken.

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.