Allego mag niet suggereren dat het energie levert aan laadpalen

rechter

De rechtbank in Gelderland heeft gisteren uitspraak gedaan in de zaak tussen Nuon en Alliander dit schrijft Nu.nl. Allego die een dochter is van Alliander mag voortaan niet meer doen voorkomen dat zij zelf de energielevering verzorgen voor de laadpalen.

Allego moet indruk naar derde partijen wijzigen

Het vonnis is duidelijk: Allego mag in offertes en aanbiedingen niet meer de indruk wekken dat zij de elektriciteit kunnen leveren voor de laadpalen. Nuon startte begin september dan ook een kort geding tegen Allego omdat Nuon vindt dat beide partijen zich niet aan de regels houden. Nuon wil dan ook dat Alliander zich houd aan de regels omtrent de splitsingswet.

Geen energielevering vanuit Allego maar via Vandebron

Allego daarentegen vindt niet dat zij de regels hebben overtreden omdat energieleverancier Vandebron de energielevering verzorgd van de laadpalen. Ook hebben ze geen belangen in de verkoop van elektriciteit zeggen zij. Ze leveren immers geen elektriciteit dus is er ook geen regel overtreden aldus Allego.

Allego richt zich op de ontwikkeling, selectie, installatie, beheer en het onderhoud van de laadinfrastructuur Anja van Niersen Allego

Nuon tevreden met uitspraak rechter

Nuon heeft het liefst dat Alliander zich distantieert van Allego zodat de netwerkbeheerder zich kan focussen op zijn netbeheerderstaken. Het binnenhalen van opdrachten zoals het aanleggen en het onderhoud van elektrische auto’s valt daar dus niet onder. Toch is de energieleverancier tevreden met de uitspraak van de rechtbank omdat dit zorgt voor meer transparantie op de energiemarkt.

Allego mag niet suggereren dat het energie levert aan laadpalen
4 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!