Amazon gaat zonne-energie toevoegen voor haar datacenters

zon-energie

Amazon heeft afgelopen woensdag bekend gemaakt dat zij zonne-energie zullen gaan afnemen van een zonneboerderij dat in de staat Virginia zal worden gebouwd. Het project zal Amazon Solar Farm U.S East gaan heten.

Data centers van Amazon krijgen zonne-energie geleverd

Het zonneproject van Amazon word volgend jaar gebouwd en zal een capaciteit hebben van 80 megawatt aan zonne-energie. De zonne-energie zal worden gebruikt voor de grote data centers van Amazon. Een gemiddeld grote datacenter verbruikt al tussen de 40 megawatt en 100 megawatt. Hiermee voorziet Amazon grotendeels in haar energiebehoefte.

Virginia minste capaciteit aan zonne-energie

De staat Viriginia is een ongebruikelijke plaats voor een zonneboerderij omdat er momenteel maar 15 megawatt aan zonnepanelen zijn geplaatst in de staat. In vergelijking met de staat Californië is dat weinig want daar staat een geïnstalleerd vermogen van 10 gigawatt aan zonne-energie. Maar Virginia is nu de werkplek waar Amazon zijn meeste datacenters heeft. Volgens berekeningen staat er de helft aan datacenters van Amazon in de staat.

Het grootste bedrijf dat energie verbruikt in Virginia is Dominion Resources en het meeste van zijn energie is afkomstig van kolen, kernenergie en natuurlijk gas. Dominion is recentelijk gestart met het testen van een Clean energy program, met dit programma word getest of het verkopen van groene energie ook meer opbrengsten genereert.

Power purchase Agreement

Amazon is de zonne-energie overeenkomst aangegaan via een power purchase agreement met Community Energy, laatstgenoemde zal de zonneboerderij gaan bouwen en onderhouden en Amazon neemt de zonne-energie af voor de duur van 15 tot 25 jaar. Recentelijk kwam Amazon meer in het nieuws omdat zij hun transitie naar groene energie nog niet volledig hebben gemaakt in vergelijking met andere grote bedrijven zoals Google en Apple.

Doordat de cloud van Amazon zo groot en de markt domineert, zorgt deze overgang naar een schoner energieverbruik ook voor positieve effecten voor de bedrijven die zijn aangesloten bij Amazon. Vooral Netflix, Pinterest, Tumblr en Upworthy zijn bedrijven die afhankelijk zijn van Amazon. De doelstellingen van Amazon zijn nu overzichtelijker en Amazon wil voor 40% aan groene energie verbruiken in 2016.

Bron:Fortune.com

Amazon gaat zonne-energie toevoegen voor haar datacenters
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!