Amerikaanse nutsbedrijven verliezen geld op energiemarkt in de toekomst

nationalgridplc

Nutsbedrijven in het noord-oosten van de Verenigde Staten zullen veel minder gaan verdienen aan het leveren van elektriciteit, wanneer er meer huishoudens zonne-energie op hun daken plaatsen en zo kunnen voorzien in hun eigen energiebehoefte.

Groei in eigen energieproductie neemt toe

Steeds meer huishoudens kiezen er in de VS voor om zonne-installatie’s te plaatsen, alsmede ook de batterij opslagsystemen. Wanneer deze trend doorzet zullen Nutsbedrijven minder elektriciteit gaan verkopen en dat scheelt in totaal 34 biljoen dollar. Dat geld is nodig voor het onderhoud aan de elektriciteitsnetten.

Eigenaren salderen elektriciteit

Het aantal huiseigenaren dat elektriciteit levert aan het net neemt ook toe vooral de steeds goedkoper wordende zonnepanelen die op de markt verschijnen hebben gezorgd voor een groei van meer dan 50% de afgelopen drie jaar.

Nutsbedrijven maken gebruik van aanbod

De Nutsbedrijven maken zelfs gebruik van het aanbod aan elektriciteit van de huiseigenaren wanneer er een tekort was. Voor nutsbedrijven slecht nieuws maar voor de eigenaren een voordeel. Er moet een nieuw energiebeleid komen die de infrastructuur van het elekriciteitsnetwerk zal ondersteunen die voor iedereen betrouwbaar en betaalbaar is.

Rudy Wynter voorzitter van de National Grid PLC die elektriciteit levert aan 3,4 miljoen klanten in het oosten van de VS zegt dat het rapport niet overschat moet worden wat de lokale productie betreft van eigenaren.

Bron:Bloomberg

Amerikaanse nutsbedrijven verliezen geld op energiemarkt in de toekomst
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!