Amerikaanse windenergie sector zorgt voor groei in banen

windenergyAmerica

Het aandeel in windenergie in Amerika is rijzende en zo ook de banengelegenheid die toeneemt. Volgens de American Wind Energy Association blijkt uit hun rapport dat er 23.000 banen in 2014 erbij zijn gekomen wat op een totaal komt van 73.000.

Banen stegen vorig jaar met 400%

De capaciteit van 12.700 MW in windenergieprojecten die nog in de steigers staan zorgt voor een enorme groei in werkgelegenheid. Met een voorspelbaar bedrijfsbeleid kunnen de Amerikanen meer banen creëeren in iedere staat. In 2013 namen de banen af ten opzichte van het jaar daarvoor. Maar in de loop naar 2014 stegen deze weer met ruim 400%.

Veel investeringen afkomstig uit privaat sector

De banen zijn vooral te vinden in bedrijven verspreid over de 43 staten van Amerika. De sectoren zoals project ontwikkeling, opbouw van windparken en het technisch onderhoud bied de meeste banen. Het AWEA berekende dat er in totaal voor 12 biljoen dollar afkomstig was uit de privaat sector als investering. Vooral de staat Texas maakt grote stappen in windenergie er is momenteel 7500 MW in aanbouw in de industrie.

Texas groeit met windenergie

De Texanen profiteren daarnaast ook van de lagere energieprijzen. Door de explosieve groei in windenergie in deze staat zijn er recentelijk ook 17.000 banen bijgekomen. De staat Ohio loopt voorop in productie en produceert het meeste uit windenergie wat neerkomt op 28,5% van hun totale energiebehoefte.

Dankzij initiatieven zoals de Power Tax Credit is de Verenigde Staten nu marktleider in windenergie productie vorig jaar werd er zelfs 181 biljoen kWh aan windenergie geproduceerd. Dit is genoeg om 16.7 miljoen Amerikaanse huishoudens van energie te voorzien.

Bron:Fierceenergy

Amerikaanse windenergie sector zorgt voor groei in banen
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.