Amerikaanse zonne-energie met 30% gestegen

vlagVs

Dankzij de steeds groeiende vraag naar zonne-energie heeft de Verenigde Staten haar aandeel daarin zien toenemen met 30%. Het geïnstalleerde zonnevermogen is de grens van 1 Gigawatt voorbij gegaan.

Nieuw record capaciteit zonne-energie in 2014

Ontwikkelaars hebben een record geïnstalleerd van 6.2 gigawatt in 2014. Hiervan is 1.2 GW aan zonnepanelen geplaatst op particuliere daken. De resterende gigawatts zijn gebruikt voor commercieel gebruik en zakelijk gebruik.

Particulieren dragen steentje bij aan duurzamer milieu

Vooral particulieren gingen sneller over tot aankoop van zonnepanelen op hun daken. De reden hiervan is omdat de prijzen steeds goedkoper worden, en de consument is zich steeds meer bewust van het feit dat ze duurzamer met hun energie moeten omgaan. Het percentage wat particulieren hebben aangeschaft de afgelopen 3 jaar bedraagt tenminste 50%.

Biogas nu populair in VS

Het aandeel in zonne-energie bedraagt momenteel 1/3 van de totale capaciteit. Ook is biogas een inhaalslag aan het maken in de Verenigde Staten, het is erg populair als nieuwe duurzame gasvorm. GTM Research verwacht dat de vraag naar zonne-energie in 2015 met 31% zal toenemen wat neerkomt op 8.1 Gigawatt.

Bron: Bloomberg

Amerikaanse zonne-energie met 30% gestegen
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op zaterdag, 20 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op zaterdag, 20 juli 2019.

Een reactie plaatsen