Apple bouwt twee zonneparken in China

zonnecellen

Apple gaat in samenwerking met SunPower twee zonneparken realiseren in China. De zonneparken krijgen een capaciteit van 40 megawatt in de provincie Sichuan. Eerder ontwikkelde Apple samen met Sunpower haar eigen zonnepark in de Verenigde Staten.

Apple sloot eerder al biljoenen deal

Deze zonneparken voorzien de datacentrums van Apple van zonne-energie. In totaal heeft Apple met haar zonne-energie projecten in de VS een geïnstalleerd vermogen van 90 megawatt. Onlangs sloot Apple nog een deal met First Solar van 850 miljoen dollar, zij nemen dan zonne-energie af van een nog te bouwen project in Californë met een totale capaciteit van 130 megawatt.

Apple zet meer in op zonne-energie

Omdat de meeste zonnepanelen in China gemaakt worden heeft Apple besloten te investeren in de Chinese zonne-energiemarkt. De projecten van Sunpower maken gebruik van fotovoltaïsche technologie, met het gebruik van parabolische spiegels word zonlicht in de zonnecellen geïnjecteerd om zo elektriciteit te produceren. Het systeem is voorzien van een tracker dat het zonlicht volgt om het vervolgens vast te leggen en de energieproductie ervan te vergroten.

Sunpower is al begonnen met de projecten en deze zullen naar verwachting aan het einde van dit jaar klaar zijn. Concurrent SunEdison loopt ook met ambitieuze plannen rond om zonneparken in China te gaan bouwen.

Bron: Forbes

Apple bouwt twee zonneparken in China
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!