Apple investeert opnieuw in zonne-energie in China

zonnecelpanelen

Apple gaat opnieuw investeren in zonne-energie in China waar zij eerder twee zonneparken in China hebben gerealiseerd. De twee zonneparken waar Apple reeds eerder geĆÆnvesteerd heeft produceren een capaciteit van 40 megawatt. De nieuwe zonne-energie projecten hebben een gezamelijke capaciteit van 200 megawatt.

CO2 compensatie vanuit Apple

Apple wil hiermee de CO2 uitstoot gaan compenseren in het land om het Ć©Ć©n van de vervuilendste landen ter wereld is. Ook gaat Apple samenwerken met Foxconn en andere leveranciers en zetten zij naast zonne-energie ook windenergie en water energieprojecten op met nog eens extra 2 gigawatt aan vermogen.

Tim Cook: Klimaatverandering is Ć©Ć©n van de grootste uitdagingen van onze tijd, en de tijd voor actie is nu! Wij geloven er heilig in dat we de wereld beter moeten achterlaten dan hoe we hem aantroffen en hopen dat er veel andere leveranciers, partners en andere bedrijven zich bij ons aansluiten.

China verhoogt duurzame energie product met de helft voor 2030

China zelf heeft aangegeven haar aandeel in groene energie en kernenergie te zullen verhogen met 50% voor 2030. Apple produceert nu al meer aan groene energie dan dat haar bedrijven in China nodig hebben. De 200 megawatt die er bovenop komt is deels bedoeld om de CO2 uitstoot te compenseren.

Foxxcon bouwt extra zonneparken in China

De iPhone fabrikant Foxconn zal voor 2018 nog zonneparken gaan realiseren die nog eens 400 megawatt aan zonne-energie moeten opwekken. Het bedrijf zal het aandeel duurzame energie verhogen om in de totale energiebehoefte te kunnen voorzien voor hun fabriek in Zhengzhou.

Bron:RTLnieuws

Apple investeert opnieuw in zonne-energie in China
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.