Apple komt met Apple Energy dat zonnestroom gaat verkopen

Apple heeft een nieuwe startup opgericht: Apple Energy. Met Apple Energy wil het bedrijf haar overschot aan duurzame energie gaan verkopen op de handelsmarkt zo schrijft NRC. Apple voldoet aan alle voorwaarden om ook nog eens haar zonnestroom te kunnen leveren aan huishoudens. Vooralsnog zullen ze eerst hun overschot gaan aanbieden op de markt.

Apple bouwt grote zonnecentrales

Een ander plan van Apple is het bouwen van zonnecentrales, deze zonnecentrales kunnen Chinese toeleveranciers groene energie leveren. Zo bouwt Foxxconn die de iPhones voor Apple maakt een enorme zonnecentrale met een capaciteit van 400 megawatt. Voor Apple zijn deze projecten ideaal om de CO2 uitstoot van de leveranciers waar Apple mee samenwerkt te verminderen. Het is in ieder geval duidelijk dat Apple op de volledig duurzame toer gaat bedrijfsmatig gezien.

Duurzame verpakkingen van iPhones

Zo werkt Apple aan duurzame verpakkingen en zetten ze zoveel mogelijk datacenters om die draaien op duurzame energie, een voorbeeld hiervan is de Apple fabriek in North Carolina die al helemaal op duurzame energie kan draaien. Daarom worden de omliggende partners ook aangespoord het duurzame beleid van Apple te gaan volgen.

Eigen elektrische auto voor Apple?

Apple is al bezig met haar eigen model elektrische auto die in Berlijn word geproduceerd. Ook denkt Apple na over voorzieningen in laadpalen voor elektrische auto’s. Zo heeft Apple onlangs ook het startsein ontvangen om een stortgas installatie te mogen gebruiken. Het stortgas is afkomstig uit een stortplaats waarbij methaangas dat vrijkomt zal worden omgezet waardoor het bruikbaar is als elektriciteit.

Apple komt met Apple Energy dat zonnestroom gaat verkopen
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.