Apple krijgt goedkeuring van FERC om geproduceerde zonnestroom te verkopen

zonneparken

Apple heeft een goedkeuring van the Federal Energy Regulatory Commission FERC gekregen om het overschot aan zonne-energie te mogen verkopen. Eerder schreven we dat Apple een nieuwe divisie heeft opgericht: Apple Energy dat haar overschot aan zonnestroom gaat aanbieden.

Eerst verkoop van zonnestroom op de handelsmarkt

Zij voldoen aan de voorwaarden om te mogen leveren aan consumenten maar gaven al aan dat zij hun overschot eerst willen gaan verkopen op de handelsmarkt. De FERC verwacht wel van Apple dat zij hun zonne-energie volgens de marktconforme regels en prijzen gaat aanbieden. De FERC ziet de investering van Apple als een grote positieve stap voorwaarts in duurzame energie.

Aanbod aan zonnestroom uit zonnepark niet gegarandeerd

Het zonnepark in Monterey County heeft voldoende capaciteit om Apple in haar eigen energiebehoefte te kunnen voorzien. De capaciteit van het zonnepark in Californië ligt op 130 megawatt wat voldoende is om 60.000 huishoudens in die regio te kunnen voorzien van energie. Toch is deze capaciteit niet een garantie voor een doorlopend aanbod aan zonne-energie.

Ook Microsoft en Google zetten grote stappen in duurzame energie

Andere grote bedrijven zoals Microsoft en Google zijn ook druk bezig hun ecologische afdruk te verkleinen, Google investeerde twee maanden terug in windenergie afkomstig uit Noorwegen en Zweden en Microsoft is momenteel aan het experimenteren met datacentra onderwater om het energieverbruik te verminderen.

Amerika goed voor 11% aan aandelen in zonnesector

De Verenigde Staten heeft nu al een aandeel van 11% in de globale zonnestroom markt en zij wekken drie keer zoveel meer op dan het Verenigd Koninkrijk. Daarmee zijn zij niet ver verwijderd van China die momenteel 19% aan aandeel bezit in dezelfde markt. Voor veel Amerikaanse maar ook Britse bedrijven is het van belang dat zij straks allen in hun eigen energiebehoefte kunnen voorzien met duurzame energie.

Apple krijgt goedkeuring van FERC om geproduceerde zonnestroom te verkopen
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!