Asbestdak gratis laten vervangen? Energiebedrijf Essent heeft de oplossing

asbestdak gratis laten vervangenEnergiebedrijf Essent biedt boeren, die een asbestdak op hun bedrijfsgebouw hebben, een oplossing. Zij willen de daken gratis asbestvrij maken, maar daartegenover staat dat hier ook op zonnepanelen op het dak komen. De opbrengst daarvan gaat 20 jaar naar Essent. Na deze periode is de opbrengst voor de boer zelf.

Schuren

Veel schuren zijn helaas nog steeds voorzien van asbesthoudende platen. Boeren worden verplicht om dit binnen vijf jaar te vervangen. Daar zitten hoge kosten aan verbonden. Essent wil deze boeren graag bijstaan met het project ‘Dakvrienden’. Indien er minimaal 800 vierkante meter asbestdak aanwezig is, kan het bedrijf instappen. Dit gebeurt op basis van het meter-voor-een-meter-concept. Iedere meter asbestdak wordt vervangen door een meter schoon dak. Zo hoeven boeren hier zelf niet in te investeren.

Periode van 20 jaar

Essent vraagt natuurlijk ook iets als tegenprestatie: zij willen 20 jaar het opstalrecht van het dak voor het plaatsen van zonnepanelen. De energieleverancier wil graag groene energie opwekken via deze daken. Het opstalrecht vervalt na 20 jaar en vanaf dat moment worden alle installaties gratis overgedragen aan de boer. Dat betekent dus dat zij dan kunnen genieten van groene stroom voor hun bedrijf. Zonnepanelen gaan tegenwoordig 25 jaar (of langer) mee, waardoor het boerenbedrijf er nadien ook nog belang bij heeft.

Organisatie en planning

Essent zal de daken zelf vervangen met deskundige en gecertificeerde partners. Uiteraard gebeurt alles in overleg met de boeren en wordt er rekening gehouden met eisen die in het belang zijn van het bedrijf. Het betreft een standaard dak dat geplaatst wordt op de bedrijfspanden. Wil de boer toch graag een ander dak? Dan is dit wel mogelijk, maar vanzelfsprekend dient de boer de meerkosten dan zelf te voldoen.

Kom in aanmerking?

U komt in aanmerking als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U wilt van het asbest af van uw bedrijfspand(en);
  • Het dak is minimaal 800 vierkante meter groot;
  • U verleent voor 20 jaar het opstelrecht van het dak aan Essent.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Voldoet u aan de voorwaarden en wilt u graag deelnemen aan dit project van Essent? Dan kunt u navigeren naar de website van de energieleverancier. Indien u uw gegevens invoert, zal het bedrijf contact met u opnemen voor een intakegesprek. Vervolgens bezoekt een medewerker van Essent uw pand. Zij zullen inventariseren of zij uw asbestdak vervangen kan worden.

Asbestdak gratis laten vervangen? Energiebedrijf Essent heeft de oplossing
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.