Australië in onderhandeling over nieuwe doelstellingen duurzame energie

logo duurzaam

De Australische regering is met haar oppositieleiders in onderhandeling over nieuwe doelstellingen met betrekking tot duurzame energie. Het target is vastgesteld op 33.000 gigawattuur.

RET word aangepast

De regering is al 18 maanden bezig met de onderhandelingen om een duidelijk energiebeleid op tafel te krijgen. De reden waarom dit zolang duurt is omdat er meningsverschillen zijn en kritiek is geuit op verbranden van boshout uit de Australische bossen. De partijen die het oneens zijn vinden het vooral een verspilling van hout en een aanslag op de flora en fauna.

Investeringen met ruim 88% gedaald

Sinds vorig jaar zijn de investeringen in duurzame energie enorm gedaald omdat de overheid besloot te stoppen met het investeren. Door het nieuwe energiebeleid zorgde het ervoor dat de investeringen met 90% zijn gedaald. Australië had zich eerst ten doel gesteld om tegen 2020 41.000 GWh aan capaciteit uit duurzame energiebronnen te willen opwekken, maar dit plan blijkt niet haalbaar.

Aanpassing nodig uit angst voor hoge energieprijzen

The Labor partij opteert nu voor 33.000 GWh aan capaciteit dat staat gelijk aan 25% aan duurzame energie in 2020. De zogenoemde RET Renewable Energy Target werd juist aangepast uit angst voor stijgende energieprijzen zo stelde de politieke partij. Dit jaar heeft Australië nog maar in één duurzaam project geïnvesteerd met een waarde 6.6 mln dollar. Door het gesteggel en de aanpassingen aan de RET zijn er al 2300 banen verloren gegaan in de sector.

Bron: TheGuardian

Australië in onderhandeling over nieuwe doelstellingen duurzame energie
3 beoordelingen 4 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!