Australië stopt met investeren duurzame energie

fotovoltaisch-zonneveld

Australië stopt tijdelijk haar investeringen in duurzame energie, er is één project dat financieel veilig word gesteld en dat is een drijvende zonnecentrale in Jamestown. Tot en met afgelopen maart bedroegen de investeringen 206 miljoen dollar.

Door onzekerheid op de energiemarkt is er grote onzekerheid ontstaan om te investeren in de duurzame energiesector. De overheid heeft allemaal maatregelen vastgelegd en als gevolgd daarvan worden de investeringen tijdelijk bevroren.

De druk op het kabinet van Abbot blijft groot, er moet een compromis gesloten worden over de doelstellingen die in 2020 behaald moeten zijn. Het kabinet wil tegen 2020 32.000 gigawattuur aan duurzame energie hebben behaald. Dit komt neer op 23% uit duurzame energie.

Het aantal banen in de duurzame energiesector nam ook af, meer dan 2000 banen vervielen over de afgelopen twee jaar. Eerder waren 12.590 mensen werkzaam fulltime in windenergie, zonne-energie en andere duurzame sectoren, voor die twee jaar waren dat er 15.000.

Door het overschot aan elektriciteit is het daarom beter om de investeringen stop te zetten tot de markt weer aantrekt.

Bron: Bloomberg

Australië stopt met investeren duurzame energie
2 beoordelingen 5 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!