Bacterie ontdekt die elektriciteit maakt

logo micro organisme

In 2010 hebben laboranten in een laboratorium een bacterie gevonden die elektriciteit kan produceren en elektronen geleiden kan. Volgens een onderzoek van de Vrije Universiteit te Brussel is gebleken dat de bacterie overal ter wereld op de oceaanbodem leeft. Het onderzoek werd in de Noordzee en het Deltagebied gedaan.

Natuurlijke batterij leeft op de zeebodem

De micro-organismen leven in mangrovemoerassen, hydrothermale bronnen, en de zeebodem onder visboerderijen. Het micro-organisme is honderd keer dunner dan een menselijk haar, het vormt een keten in de vorm van een lange streng voorzien van duizenden cellen die elektronen met elkaar verbinden. Het organisme verkrijgt zijn elektriciteit op een slimme manier uit de zeebodem. Het meest laaggelegen deel van de streng bevind zich in de zeebodem en produceert zijn elektronen uit zwavelverbindingen die enorm energierijk zijn. De elektrische stroom die hieruit voortkomt is het gevolg.

Unieke energievoorzienende bacterie

Iedere cel heeft energie nodig maar dit micro-organisme is uniek te noemen omdat het een keten van cellen heeft dat collaboreert met elkaar voor de energievoorziening. Ook is uniek dat de elektronen op grote afstanden kunnen transporteren. Het is een adequate vorm van elektriciteit geleiden en het komt gewoon van onze eigen zeebodem. Verder word nu onderzocht hoe dit proces precies in werking word gezet. Wanneer dit duidelijk is kunnen elektrische apparaten in de toekomst misschien wel draaien op geringe kleine geleidende draadjes.

Bacterie ontdekt die elektriciteit maakt
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.