Behoefte naar Europees aardgas neemt af

aardgasput

Gasexpert Anne-Sophie Corbeau van het IEA (Internationaal Energie Agentschap) zegt dat de behoefte aan Europees gas afneemt. Het peil staat nu inmiddels hetzelfde als 14 jaar terug.

Meerdere oorzaken voor terugloop

De grootste redenen zijn de economische recessie, de zachte winter en het opkomen van duurzame energie. De gasexpert stelt dat de behoefte pas zal toenemen over een periode van 2 jaar. De opkomst van Aziatische gasproducenten zullen voor lagere gasprijzen zorgen.

Onze gasprijs is nog altijd verbonden aan de prijs voor olie en die ligt nog hoog. Dus Nederland zal vooralsnog geen gevolgen hiervan ondervinden. Door de afname in vraag zullen de prijzen niet meteen zakken. Wel is duidelijker dat dankzij de crisis met Oekraine Europa zoekt naar andere mogelijkheden om zijn afhankelijkheid van Russisch gas te verkleinen.

Deels afhankelijk van Nederlandse gaswinning

Tevens word er rekening gehouden met het volume aan Nederlands gas daar er steeds meer problemen zijn met de aardwinning in de provincie Groningen. De NAM en de Provincie proberen het aantal aardbevingen terug te dringen wat in de praktijk nog steeds moeilijk is. Nederland heeft altijd veel verdiend aan haar gasbaten.

Duurzame energieleveranciers

Wilt u ook verduurzamen en niet meer afhankelijk zijn van Europees gas? En interesse in groene energie?. Op Energievergelijking.nl kunt u energie vergelijken van alle duurzame energieleveranciers.

 

 

Behoefte naar Europees aardgas neemt af
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.