Belastingdienst heft belasting over andermans zonnestroom

energie veiling acm

De rechtbank van Den-Haag heeft een uitspraak gedaan over een zaak die Eneco en LochemEnergie een energiecoƶperatie hadden aangespannen. Hieruit kwam voort dat de belastingdienst energiebelasting mag heffen over zonnestroom die afkomstig is van andermans dak.

Belasting betalen over eigen zonnestroom

De belastingdienst wil dat zonnepaneel eigenaren die zonnestroom afnemen van het dak van de buurman bijvoorbeeld, daarover gewoon energiebelasting gaan betalen. Het gaat namelijk om een energielevering die niet zelf geproduceerd is op eigen dak.Ā Energieleverancier Eneco en LochemEnergie vinden dat huurders die zonnepanelen huren en eigenaren die zonnestroom afnemen van een andere partij zo worden benadeeld.

Minder voordeel uit zonnepanelen

Eeneco betwist de uitspraak omdat deze specifieke groep niet hetzelfde voordeel behalen omdat de zonnestroom daardoor uit eigen zak betaald moet worden. Er word belasting betaald voor zonnepanelen die door de eigenaar of huurder zelf is betaald. Alleen wanneer de zonnepanelen op eigen dak geplaatst zijn hoeft er geen belasting te worden betaald.

Door deze uitspraak worden consumenten ontmoedigd om op deze manier groene stroom te gaan produceren. Eneco en LochemEnergie gaan bekijken of ze deze zaak gaan aanvechten.

Bron: Nu.nl

Belastingdienst heft belasting over andermans zonnestroom
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.