Belastingen op energierekening stijgen met circa €150 in 2019

De belastingen op de energierekening stijgen met circa €150 in 2019. De opkomende stijging werd al verwacht maar nu is er meer informatie bekend. De stijging van 25% is te wijten aan verschillende verhogingen. Zo zal de ODE stijgen met €66, en de belasting op gas wordt ook verder verhoogd. De belasting op stroom gaat daarentegen iets omlaag. Met de verhoging van de Opslag Duurzame Energie kan de overheid de subsidiepot weer aanvullen. 

Belastingen op de energierekening nu al hoger dan voorgaande jaren

Nu al betaalt een huishouden bij een gemiddeld verbruik al ruim €600 aan belastingen op de energierekening. Dit zal in 2019 nog oplopen naar €766. Huishoudens dragen bij aan de verduurzaming. De overheid wil dat woningeigenaren hun maatregelingen nemen om te verduurzamen. Maar met al die verhogingen zal hun voordeel miniem zijn. De heffingskorting die wordt toegepast op het basisverbruik wordt ook verlaagd. Het CBS heeft berekend dat koopwoningen een gemiddeld verbruik van 3300 kWh stroom en 1470 m3 gas hebben. Met de opkomende verhogingen zal de energierekening dus hoger worden.

Huurders worden harder geraakt

Voor degenen die geen koopwoning bezitten is de stijging van de energierekening slecht nieuws. Temeer omdat het CBS ook heeft berekend dat de huurprijzen in 2018 harder zijn gestegen dan het voorgaande jaar. Huurders zijn niet in de positie om duurzame maatregelingen te treffen. Woningbouwcorporaties dienen hun woningen in 2020 minstens naar Energielabel B gebracht te hebben, maar dat is waarschijnlijk niet eens haalbaar. De prognoses waar de overheid van uitgaat gaat in dit geval niet eens op. Het overgrote deel van de huurwoningen zijn niet zuinig. Dit betekent dat deze groep weinig invloed kan uitoefenen op het verbruik.

Gasverbruik zoveel mogelijk in de hand houden

Gas verbruiken is dus een duurdere aangelegenheid. Probeer zoveel op uw gasverbruik te letten. Met een paar eenvoudige tips kunt u vele kubieke meters gas besparen. De belastingen en de gastarieven zijn de duurste post op de energierekening. Als u daar de hand in weet te houden kunt u op jaarbasis toch wel €150 besparen. Bespaart u in zijn geheel op gas water licht? Dan valt uw energierekening nog lager uit. Dit hoeft niet te betekenen dat u in de kou hoeft te zitten. Integendeel zelfs, het hangt er alleen vanaf welke temperaturen u gewend bent. Als u kunt wennen aan één graad lager in huis, dan behaalt u al een grote winst.

Gemiddelde energiekosten voor 2019 vergelijken?

Tot slot kunt altijd opnieuw energie vergelijken. De energieleveranciers bieden altijd lagere energiekosten dan u nu betaalt. Het is een kwestie van besparen en alle energie aanbiedingen te doorlopen. De eerste energieleverancier in onze energievergelijking is de goedkoopste. Welke u kiest dat mag u zelf weten. Bereken de gemiddelde energiekosten voor 2019 en bespaar direct een paar honderd euro.

Belastingen op energierekening stijgen met circa €150 in 2019
3 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.