Beleggingen in duurzame energie toegenomen

 

groene energie

Bloomberg New Energy Finance heeft nieuwe cijfers gepresenteerd waaruit blijkt dat er sinds 3 jaar weer meer beleggingen zijn gedaan in duurzame energie. Uit de cijfers blijkt dat het een stijging betreft van 16%.

Sinds 3 jaar een stijgende lijn te zien

De grootste economieĆ«n zoals China en Amerika hebben een grote duit in het zakje gedaan. Europa blijft juist achter wanneer het om duurzame energie investeringen gaat. In 2011 werd voor ruim 268 mrd euro belegd in duurzame energie, alleen daarna namen de investeringen af. Vorig jaar werd er eindelijk weer meer geĆÆnvesteerd en dat ging om een bedrag van 262 mrd euro.

Zon en wind hebben de meeste investeringen

Het aandeel zonne-energie steeg met 25% en windenergie met 11%. Ook bleek uit de cijfers dat er 10% meer was geĆÆnvesteerd in elektrische auto’s. Er word door Bloomberg wel een kanttekening gezet bij de dalende benzineprijzen en olieprijzen, want dat zorgt weer voor hogere prijzen in de duurzame energiesector.

Voor Europa waren de investeringen mager hier werd een stijging geconstateerd van amper 1%. Nederland heeft met haar investering in windpark Gemini van 3,2 mrd euro het ook niet slecht gedaan. China steekt met kop en schouders erboven uit met een stijging van 32% gevolgd door Japan met 12% en Amerika met 8%.

Bron: Kijkmagazine.nl

Beleggingen in duurzame energie toegenomen
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.