België bezig met noodplan bij stroomtekort winter 2014

elektriciteitsmast

Het Belgische kabinet is bezig met een noodplan voor aankomende winter omdat er een grote kans is dat er een stroomtekort zal ontstaan. Burgers en bedrijven worden aangespoord om zoveel mogelijk elektriciteit de komende winter te moeten besparen.

Stroomtekort dreigt deze winter

Door het stil leggen van de kerncentrale van Electrabel en de overige centrales van Electrabel die niet naar behoren werken word het stroomtekort nijpender. Hiermee valt ruim 3000 MW aan stroom capaciteit weg. Daarom heeft het kabinet besloten dat er een noodplan moet komen in geval van afsluiting van elektriciteit. Het kabinet wil dat dit op een zo goed mogelijke manier gebeurd, burgers moeten daarom zoveel mogelijk elektriciteit en gas gaan besparen.

Éen dezer dagen zal het noodplan gepresenteerd worden aan de burgers en belanghebbenden. Electrabel werkt momenteel hard om haar energie voorraad te kunnen garanderen. Over een maand kunnen alle Belgische ingezetenen de website winterklaar volgen met nieuws over het noodplan en de maatregelen.

Samen energie besparen

Men kan vanaf nu al besparen door zijn verlichting bijvoorbeeld minder te gebruiken. Energieleverancier Lampiris bied een sms dienst aan voor burgers opdat zij gewaarschuwd kunnen worden bij een dreigend stroom tekort. Men kan zich aanmelden op hun website en hun mobiele nummer achterlaten. Wanneer het stroomtekort echt nijpend zal worden, gaat er eerst een zogenoemde brown-out in werking om een black-out te voorkomen. Bepaalde gebieden worden dan afgesloten van stroom om de balans te waarborgen. Of het echt zo ver komt is de vraag maar voorkomen is beter dan genezen.

België bezig met noodplan bij stroomtekort winter 2014
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!