België moet fors meer investeren in Energie om energietekort op te vullen

tihange

Het Belgisch Federaal Planbureau heeft berekend dat buurland België zo’n 62 mrd moet gaan investeren in het bouwen van extra elektriciteitscentrales. Met deze extra centrales zal de productie van energie de komende 25 jaar omhoog gaan met 1250 MW per jaar.

België heeft al te kampen met defecte elektriciteitscentrales, en het kabinet besloot eerder al om in de komende tien jaar het gebruik van kernenergie te gaan schrappen. De verouderde reactoren Doel 1 en Doel 2 staan op de agenda om gesloten te worden.

De vraag naar energie blijft alleen wel stijgen en België kan niet voldoen aan de vraag. Dus is het beter om extra elektriciteitscentrales erbij te gaan bouwen. Er zal ook vanuit het buitenland meer energie geimporteerd moeten worden. Ondanks dat België meer wil gaan investeren in duurzame energie zullen ze ook meer in kernenergie moeten gaan investeren.

Bron: NOS

 

België moet fors meer investeren in Energie om energietekort op te vullen
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.