Belgisch energie en gasverbruik gedaald in 2014

stroomnet

Synergrid heeft cijfers geplubliceerd over het gas en energie verbruik van belgische huishoudens in 2014. De federatie heeft de cijfers vergeleken met het vorige jaar.

Vooral het verbruiken van aardgas is met 12% gedaald in tegenstelling tot het verbruik van elektriciteit deze daling was minder (2,4%). Het verbruik was in totaal 4,1% minder als je de cijfers van 2013 erbij pakt. De zakelijke sector vertoonde wel een een stijging in het energieverbruik.

In 2014 heeft België 17,6 TWh aan buitenlandse energie ingevoerd. Vooral in de laatste maand van 2014 werd er nog eens 29% aan energie uit het buitenland geïmporteerd. Dit is mede het gevolg van het wegvallen van de kerncentrales die defect waren. Door het aandeel kernenergie dat al dalende was, was het voor België financieel beter om de energie te importeren vanuit het buitenland.

Veel meer huishoudens zijn overgestapt op het gebruik van zonnepanelen, het aandeel in zonne-energie bedroeg vorig jaar 2,8% van het energieverbruik van de gezinnen. De capaciteit van zonne-energie bedroeg 1,5 terawattuur in 2014.

Belgisch energie en gasverbruik gedaald in 2014
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.