Belgische huishoudens kunnen in 2016 €250 besparen op energiekosten

belgie-energie-vergelijkenDe Vlaamse autoriteit Vreg heeft in haar jaarlijkse marktonderzoek geconstateerd dat een gemiddeld gezin in België zo’n €250 per jaar kan besparen op de energiekosten. Alleen al het kiezen voor een goedkoper stroomproduct levert een besparing op van €94 per jaar. Voor de goedkoopste gasproducten besparen ze nog eens €155 per jaar. ZZP & MKB kunnen wel zo’n €1400 per jaar besparen op hun zakelijke energiekosten.

Vreg doet ieder jaar marktonderzoek

De Vreg doet elk jaar onderzoek naar de markt voor de energie en gasprijzen in België. Het bleek ook nog eens dat er weer een record aantal aan overstappers is geweest. Zo zijn de prijzen voor elektriciteit en aardgas met 16.47% gedaald voor particulieren en de zakelijke markt zagen een daling tegemoet van 13.74%. Het gaat hier om de kale prijzen voor elektriciteit en gas de overige kosten zitten hier niet bij in.

Stilleggen kerncentrales drijft handelsprijzen elektriciteit op

Anderzijds zijn de groothandelsprijzen voor elektriciteit wel weer gestegen omdat de kerncentrales in België en Frankrijk zijn stilgelegd. De kerncentrales openhouden zorgt misschien wel voor lagere energieprijzen maar de transitie naar duurzame energie word hiermee vertraagt. De energierekening in het algemeen is voor inwoners van België wel hoger geworden omdat de gratis elektriciteit is afgeschaft en men moet nu een hogere bijdrage aan de Turteltaks voldoen.

Belgische gezinnen kunnen energie vergelijken op internet

Belgische huishoudens doen er nog altijd goed aan om hun prijzen voor elektriciteit en gas te vergelijken om zodoende te kunnen besparen op hun energiekosten. In België zijn er voldoende aanbieders in goedkopere energie en gasproducten waardoor men kan kiezen voor een goedkopere energie aanbieder.

Belgische huishoudens kunnen in 2016 €250 besparen op energiekosten
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!