Belgische waakhond legt Electrabel 2 miljoen boete op

energie veiling acm

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Electrabel een boete opgelegd van €2 mln wegens het misbruiken van haar machtspositie op de Belpex (Elektriciteitsbeurs).

Electrabel misleidde en verdiende eraan

In de jaren 2007 tot en met 2010 schaalde Energieleverancier Electrabel haar waarde op tot €60 per MWu deze waarde was misleidend. De boete is opgelegd op cijfers van de winst die Electrabel daarmee behaalde: iets minder dan 5 mln. Voor Electrabel een opluchting want zij zagen een boete boven hun hoofd hangen van ruim 670 mln euro voor meerdere aantijgingen.

Door de misleiding werd de schade geraamd op 33 tot en met 49 mln euro voor Electrabel’s klanten. Toch stelt de leverancier dat de klanten hiervan geen schade hebben ondervonden. Concurrent Belgacom daarentegen kwam een aantal jaar geleden er met een veel zwaardere boete vanaf van 66 mln euro.

Boete lachertje voor Energieleverancier

De Energieleverancier is content met de uitspraak. De autoriteit heeft niet de beschuldiging behandeld waar Electrabel opzettelijk energiecapaciteit achter heeft gehouden. Electrabel mag in beroep gaan tegen deze uitspraak maar dit word nog bekeken.

Belgische waakhond legt Electrabel 2 miljoen boete op
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!