Belgische waakhond legt Electrabel 2 miljoen boete op

energie veiling acm

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Electrabel een boete opgelegd van €2 mln wegens het misbruiken van haar machtspositie op de Belpex (Elektriciteitsbeurs).

Electrabel misleidde en verdiende eraan

In de jaren 2007 tot en met 2010 schaalde Energieleverancier Electrabel haar waarde op tot €60 per MWu deze waarde was misleidend. De boete is opgelegd op cijfers van de winst die Electrabel daarmee behaalde: iets minder dan 5 mln. Voor Electrabel een opluchting want zij zagen een boete boven hun hoofd hangen van ruim 670 mln euro voor meerdere aantijgingen.

Door de misleiding werd de schade geraamd op 33 tot en met 49 mln euro voor Electrabel’s klanten. Toch stelt de leverancier dat de klanten hiervan geen schade hebben ondervonden. Concurrent Belgacom daarentegen kwam een aantal jaar geleden er met een veel zwaardere boete vanaf van 66 mln euro.

Boete lachertje voor Energieleverancier

De Energieleverancier is content met de uitspraak. De autoriteit heeft niet de beschuldiging behandeld waar Electrabel opzettelijk energiecapaciteit achter heeft gehouden. Electrabel mag in beroep gaan tegen deze uitspraak maar dit word nog bekeken.

Beoordelingen

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op zaterdag, 20 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op zaterdag, 20 juli 2019.

Een reactie plaatsen