Besparen met de slimme thermostaat

Met behulp van een slimme thermostaat kunt u veel geld besparen op uw energielasten. Het apparaatje past zich aan op uw leefritme en weet wanneer u wel of niet thuis bent. Als het even kan, zet de slimme thermostaat de verwarming ook net een graadje lager. De investering van een slimme thermostaat heeft u er dan ook binnen no time weer uit.

Een slimme thermostaat kan de verwarming afstemmen op uw gedrag. Als u niet thuis bent, zal de verwarming automatisch omlaaggaan. Ook weet het toestel wanneer u bijvoorbeeld standaard aan het werk bent. Het leert uw leefritme kennen en dat ken vele voordelen. U bespaart natuurlijk ontzettend op uw energierekening én tevens verhoogt het uw leefcomfort.

Geld besparen met de slimme thermostaat

Door uw huis te voorzien van slimme apparatuur, kunt u gemakkelijk geld besparen. Wat is namelijk handiger dan uw huis verwarmen, zonder dat u hoeft na te denken over de energierekening? Zo kan een slimme thermostaat tot wel 25 procent besparen aan gas voor de verwarming. Op jaarbasis kan dat een forse besparing opleveren. Wel moet u natuurlijk eerst investeren in een slimme thermostaat.

Waar kunt u op letten?

Als u een slimme thermostaat wilt bestellen, kunt u letten op de volgende punten:

 1. Is er een mogelijkheid tot het zelf aanleren van uw leefritme? Dat kan handig als u een vast dag-, avond- en nachtritme hebt.
 2. Kunt u het apparaatje bedienen met uw smartphone?
 3. Wordt er gebruik gemaakt van bewegingssensoren? Of wordt uw smartphone gebruikt om te bepalen of u thuis bent?
 4. Geeft het model inzicht in uw gas- en stroomverbruik?
 5. Is er een regeling per kamer die u kunt instellen?

Vooral het zelflerende systeem is er erg te raden: vooral als u een vast patroon hebt. Bijvoorbeeld: u werkt van maandag tot en met vrijdag om 09.00 tot 17.00 uur. Iedere dag bent u weer rond 17.30 uur thuis. Als u thuis werkt, en u heeft een bepaalde ruimte als werkplek, is het ook gemakkelijk om een regeling per kamer in te stellen. Dan wordt niet het hele huis verwarmd.

Welke slimme thermostaten zijn er?

Er zijn talloze slimme thermostaten beschikbaar. U kunt de meeste modellen bestellen via de Mediamarkt, Coolblue of uw energieleverancier. Dit zijn populaire modellen (op alfabetische volgorde):

 • Anna;
 • Delta Comfortwijzer;
 • E-thermostaat;
 • Evohome;
 • HeatApp;
 • Nefit Easy;
 • Nest
 • Netatmo Thermostaat;
 • Salus iT600;
 • SmartHome;
 • spIDer;
 • Tado;
 • ThermoSmart;
 • Toon.

Nog meer besparen?

Wilt u nog meer energie besparen? Dan kunt u ook energie vergelijken. Door jaarlijks over te stappen naar een nieuwe energieleverancier kunt u steeds weer profiteren van welkomstaanbiedingen en hoge kortingen.

Besparen met de slimme thermostaat
3 beoordelingen 8.7 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!