Besparen met een energievergelijker waar let ik op?

Met een energievergelijker kan er geld bespaart worden, maar er zijn een aantal punten waarop u kunt letten. Dat zijn de volgende punten: De leveringsprijzen voor energie en gas, de looptijd van het geboden contract, en soort energie. Het belangrijkste punt na besparen op de energiekosten is de looptijd. Want de looptijd van een energiecontract is van belang in het besparingsproces. Want hoe langer u bij een energiebedrijf moet blijven hoe meer geld u misloopt.

Een lange looptijd beperkt in het overstappen

De looptijd bij het energiebedrijf is van belang om het volgende: Als u kiest voor een driejarige overeenkomst dan betaalt u wel een vast bedrag per maand, maar u kunt in die periode niet overstappen. Als we u vertellen dat het doorsnee bedrag van €350 per jaar is bij overstappen, dan loopt u dit bedrag dus drie jaar lang mis. Er zijn contracten met verschillende looptijden beschikbaar en een variabel contract. Bij een variabel contract gaat het meestal om een looptijd van onbepaalde tijd. De looptijd is dus niet vastgesteld, u kunt dan meestal opzeggen wanneer u wilt. Houdt hierbij wel een opzegtermijn van 30 dagen aan maar dan kunt u erna wel overstappen.

Wanneer stapt u over?

Ook de periode waarin u overstapt kan van belang zijn, want stapt u in de wintermaanden over dan loopt u kans dat u bij betalen moet. Daarom hameren we er ook op dat consumenten het beste energie en gas kunnen besparen. We kunnen de temperaturen in de winter immers niet exact voorspellen. De beste tijd om over te stappen is ongeveer 8 weken voordat uw einddatum verstrijkt. De einddatum is altijd van belang tijdens een overstapproces, en stap dan ook ruim van tevoren over. Houdt hierbij dus de 6 tot 8 weken aan en u zit altijd goed. Voortijdig overstappen is nooit verstandig want dit kost geld.

Verschillende leveringsprijzen vergelijken

En dan nu de leveringsprijzen energie en gas deze kunt u vergelijken met de huidige leveringsprijzen. Deze verschillen per energiebedrijf net als de kosten voor het vastrecht. De netbeheerkosten worden door uw regionale netbeheerder berekend. Hierop kunt u niet besparen, ook is de heffingskorting voor elke overstapper hetzelfde. Dit bedrag van €373,33 wordt bij iedereen in mindering gebracht. Wat ook verschillend kan zijn is de cashback korting. Het ene energiebedrijf geeft nu eenmaal een hogere korting dan de andere.

De prijzen veranderen elk jaar!

De energieprijzen zijn alweer veranderd ten opzichte van 2016. Een consument die toen wisselde van energieleverancier betaalde bij een verbruik van 3000 kWh en 1200 m3 circa €1650 per jaar. Als we nu kijken in de energievergelijker dan betaalt de consument €400 minder per jaar. Een energiecontract met een looptijd van 1 jaar is dus ideaal. Let voorts goed op de korting die geboden wordt. En wordt de korting al toegepast op uw voorschotbedrag? Of krijgt u de korting na het verlopen van het 1e jaar?

Energie bezuinigen en kiezen voor groene energie

Er kan natuurlijk van alles gebeuren in een jaar, en uw energieverbruik is daar van afhankelijk. Blijf opletten en bezuinigen want alleen op die manier voorkomt u te hoge kosten achteraf. Profiteer van de jaarlijkse wijzigingen die de energiebedrijven doorvoeren. U bespaart dan iedere keer weer geld tijdens het overstappen. Energie en gas bezuinigen is niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voorkomt het vervuilende uitstoot. Kies dan ook voor groene energie dan weet u in ieder geval dat uw uitstoot beperkt blijft in tegenstelling tot grijze energie.

Dus bent u klaar om energie te besparen met onze Energievergelijker? Begin dan nu met energie vergelijken en start gelijk met besparen op EnergieVergelijking.nl.

Besparen met een energievergelijker waar let ik op?
4 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!