Bewust eten is goed voor het milieu

Als u bewust eet, zorgt dat voor minder CO2-uitstoot in het milieu. Zowel bij de teelt als bij het vervoer zal de uitstoot namelijk verminderen. Natuurlijk moet u wel gewoon eten, maar u kunt wel minder eten van bepaalde producten. Hoe dat precies zit, leest u in dit artikel. Bewust eten begint hier.

Bewust eten

Bewust eten is niet alleen goed voor uzelf, maar ook voor het milieu. Als u bijvoorbeeld tweemaal per week geen vlees of vis eet, kunt u al zo’n 130 kilo CO2 per jaar besparen. Ook is het belangrijk dat u verstandig omgaat met voedsel. Verspil geen voedsel en eet of berg alles netjes op. Eet u helemaal geen vlees of vis meer? Dan kunt u zo’n 460 kilo CO2 per jaar besparen.

Eet vaker vegetarisch

Als u vaker vegetarisch eet, kunt u ontzettend veel CO2-uitstoot besparen. Kies er daarom voor om eens een vegetarische maaltijd te eten. Laat rundvlees en lamsvlees vooral staan. Deze zorgen namelijk voor het meeste CO2-uitstoot. Ook kaas is een flinke uitstoter. Kies daarom ook gerust eens voor noten, peulvruchten of groenteburgers.

Wilt u écht weinig CO2 uitstoten qua voedsel? Eet dan geen vis, vlees, eieren en zuivel.

Kies voor groene stroom

U kunt enerzijds gezond eten. Anderzijds kunt u natuurlijk ook kiezen voor groene stroom. Door te kiezen voor duurzame stroom, vermindert u de CO2-uitstoot aanzienlijk. Kies bij voorkeur voor windenergie of zonne-energie van Nederlandse bodem. Wilt u graag overstappen van energieleverancier? Start dan direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen.

Bewust eten is goed voor het milieu
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.