Blijft u als slapende consument nog steeds loyaal aan uw energiebedrijf?

Frank energiewijzer

Wist u dat er nog steeds een grote groep consumenten zijn die gewoonweg nog nooit zijn overgestapt naar een ander energiebedrijf? Degene die dit lezen en zich erin herkennen moeten weten dat ze hiermee nog altijd teveel geld laten liggen. Het blijkt volgens een bericht van de ING dat iets meer dan de helft van onze bevolking (54%) niet de moeite neemt om over te stappen.

Gezamenlijke slapers laten honderden miljoenen op de plank liggen

Dat is zonde van het geld want gezamenlijk loopt deze groep miljoenen euro’s mis. Het gaat hierbij vooral om de 65 plussers die hun energiebedrijf trouw blijven. Maar ook consumenten van andere leeftijdscategorieën laten het erbij. Zo ondervond de ING dat maar 25% één keer in zijn leven is overgestapt naar een ander energiebedrijf. De 65 plussers vooral zijn bang dat er iets fout zou gaan bij een eventuele overstap en dus blijven ze traditiegetrouw maar zitten.

Loyaliteit aan energiebedrijf levert verlies op

Maar deze loyaliteit kent ook een keerzijde want de consumenten die niet wisselen van energiebedrijf betalen in de meeste gevallen teveel voor hun energiekosten. De consumenten denken dat het overstapproces ook nog eens heel veel tijd kost, maar overstappen kan binnen één minuut geregeld zijn. Zo schreef de Telegraaf vorige week nog dat ouderen vooral geld verliezen door de digitalisering van de financiële diensten op internet.

Hulp nodig bij energie vergelijken? Dat kan

EnergieVergelijking.nl biedt u graag hulp wanneer u het overstappen een moeilijke klus vind. We kunnen een energievergelijking voor u op maat maken zodat u dat klusje niet hoeft te doen. Klik dan op Contact en vul op het contactformulier de benodigde gegevens in eventueel aangevuld met een opmerking en wij reageren zo spoedig mogelijk op uw bericht.

Overstappers aantal neemt toe

Begin dit jaar schreven we dat er meer overstappers verwacht worden in de toekomst. In 2015 stapte 15% van de Nederlandse bevolking over en dit jaar is dat aantal naar 21% gestegen. De slaper kan al gauw dik €700 per jaar besparen op zijn verouderde energierekening. Daarmee gaan zij er per maand financieel op vooruit doordat zij minder hoeven te betalen voor hun energiekosten.

Energie aanbiedingen vergelijken op EnergieVergelijking.nl

We beloven de beste energie aanbiedingen en u kunt een vergelijking maken van alle energiebedrijven. Ook beloven we u dat overstappen echt makkelijk is, besluit u u toch terug te trekken? Dat kan want u krijgt 14 dagen bedenktijd. Energie vergelijken voor de hoogste actiekorting en overstappen doet u op EnergieVergelijking.nl.

 

Blijft u als slapende consument nog steeds loyaal aan uw energiebedrijf?
5 beoordelingen 9.6 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op donderdag, 18 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op donderdag, 18 juli 2019.

Een reactie plaatsen