Boetes bij overstappen van energieleverancier

Hebt u een contract bij een energieleverancier en wilt u overstappen naar een andere energieleverancier? Lees dan eerst de contractsvoorwaarden van uw huidige energieleverancier. Hierin kan staan dat u een boete moet betalen als u het energiecontract vroegtijdig verbreekt. De NMa, tegenwoordig ACM heeft daarvoor een maximum in laten stellen. Hieronder ziet u de maximale boetes die energieleverancier bij u in rekening kunnen brengen.

De maximumbedragen zijn per product (stroom en gas zijn aparte producten) zijn alsvolgt:

  • € 25 per product wanneer het contract stilzwijgend is verlengd,
  • € 50 per product voor een contract met een resterende looptijd van minder dan 1,5 jaar,
  • € 75 per product voor een contract met een resterende looptijd van tussen de 1,5 en 2 jaar,
  • € 100 per product voor een contract met een resterende looptijd van tussen de 2 en 2,5 jaar,
  • € 125 per product met resterende looptijd van meer dan 2,5 jaar.

Borg betalen

Sommige energieleveranciers vragen een zogenaamde waarborgsom. Dit gebeurt wanneer een persoon betalingsachterstanden heeft (of heeft gehad) bij een andere energieleverancier. Afhankelijk van het soort contract en financiele situatie van de persoon zal een waarborg in rekening worden gebracht alvorens de persoon energie kan afnemen. Pas wanneer de waarborg is betaald word de aanvraag in behandeling genomen door de betreffende energieleverancier.

Lees ook: Energieleveranciers met zonder waarborgsom

Boetes bij overstappen van energieleverancier
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.