Boetes voor Greenchoice worden ingetrokken

rechter

Drie eerder opgelegde boetes die Greenchoice opgelegd kreeg van de NMa in 2011 worden ingetrokken. De NMa legde deze boetes op wegens het niet naleven van de contractsvoorwaarden.

NMa was niet gerechtigd tot uitdelen boetes

Het CBb heeft geconcludeerd dat de NMa ( tegenwoordig ACM) niet de zeggenschap had om deze boetes op te leggen aan de energieleverancier. De klacht luidde namelijk dat Greenchoice verzuimde in het sturen van eindafrekeningen en/of te laat aan haar klanten die hun contract hadden opgezegd. De klanten hadden nog geld tegoed van Greenchoice. Dit ging om een bedrag van ruim 9 mln euro. Nadat er aan de bel werd getrokken ging Greenchoice pas over tot de nabetalingen.

Het fundament van de klacht was gebaseerd op het feit dat Greenchoice haar contractsvoorwaarden niet nakwam. De NMa mocht alleen Greenchoice beboeten voor ondeugdelijke voorwaarden, maar dat was in deze zaak niet van toepassing. Dus daarop besloot het CBb dat de boetes ingetrokken worden en het besluit is onherroepelijk.

Boetes voor Greenchoice worden ingetrokken
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.