BP voorspelt verschuivingen in de energiesector

elektricity

BP het Britse olie en gasbedrijf heeft afgelopen woensdag een rapport gepresenteerd: Statistical Review of World Energy, zij brengen dit rapport eenmaal per jaar uit. Zij voorspelde drie grote verschuivingen in de energiemarkten wereldwijd.

Amerika’s snelle opkomst om netto exporteur te worden

De eerste verschuiving zal te merken zijn in de Amerikaanse energiemarkt, de groei in energieproductie zal nog verder toenemen wat de VS straks zal veranderen van importeur tot exporteur van elektriciteit. Vooral het overschot aan schaliegas draagt hieraan bij. De VS is momenteel groter dan Saudi-Arabiƫ met zijn energieproductie. Amerika kan al voor 90% voorzien in de eigen energievoorziening.

China verkleint afhankelijkheid van fossiele brandstoffen

Ook China die steeds meer kiest voor andere vormen van elektriciteitsopwekking krijgt met een verschuiving te maken. Waar de Chinezen eerst een grote afhankelijkheid hadden van olie en zij de grootste verbruikers daarvan waren is dat nu enorm afgenomen en stijgt de olieconsumptie nog maar 2,6%. China belegt steeds meer geld in de opwekking van duurzame energie en heeft al biljoenen dollars eraan uitgegeven.

Zonnepanelen overspoelen de energiemarkt

Ook de komst van steeds goedkopere zonnepanelen zorgt voor een verschuiving alsmede ook de andere vormen van duurzame energieproductie. Het aandeel in kernenergie ziet ook een sterkere stijging deze overtreft de vraag naar fossiele brandstoffen.

bron:Telegraaf

BP voorspelt verschuivingen in de energiesector
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.