Britten willen stroom opwekken met kunstmatige lagunes

lagune

Groot-Brittanië heeft plannen gepresenteerd om stroom te willen opwekken door middel van kunstmatige lagunes. Het zou gaan om zes lagunes van een ringdijk met binnenmeer.

kunstmatige lagunes wekken stroom op

De lagunes gaan gebruikmaken van de zeegetijdes die in en uitstromen, daarbij word een turbine gebruikt die ze zal aandrijven. De zee lagunes zijn groot in omvang, in Swansea zal er één verrijzen van acht kilometer die voorts ruim 3 kilometer in zee zal liggen.

155.000 huishoudens kunnen worden voorzien

Bij Cardiff komt een lagune die een golfbreker heeft van 22 kilometer, met daarin 90 turbines. Deze lagune kan 14 uur per dag stroom produceren. De geproduceerde stroom hieruit kan 155.000 huishoudens van stroom voorzien. De kosten hiervoor zijn geraamd op 1.4 mrd euro.

Schonere stroom dan kernenergie en ongeveer zelfde in prijs

Wanneer alle lagunes productief zijn kunnen zij gezamenlijk 8% voorzien in de energiebehoefte van het Verenigd koninkrijk, hierbij is dan wel een investering benodigd van 41 mrd euro. Per megawattuur willen zij 168 GBP vragen voor de lagune bij Swansea, voor Cardiff zal dit bedrag lager zijn dan vragen zij ongeveer 95 GBP per megawattuur. Wanneer je Cardiff vergelijkt met de prijs voor kernenergie (92 GPB) dan is deze optie schoner en op den duur goedkoper.

Bron: Z24

Britten willen stroom opwekken met kunstmatige lagunes
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!